Zorlu Maçı TED Ankara Koleji kazandı

Beko Basketbol Ligi’nin 10. haftasında oynanan maçta TED Ankara Kolejliler, Olin Edirne’yi 70-76mağlup etti.

SPOR 17.12.2012 23:57:00 0
Zorlu Maçı TED Ankara Koleji kazandı
Beko Basketbol Ligi’nin 10. haftasında oynanan maçta TED Ankara Kolejliler, Olin Edirne’yi 70-76mağlup etti. 
 
Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda hafta sonunda oynanan karşılaşmayı Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu ve Önder Yılmaz yönetti.
 
OLİN ETKİLİ BAŞLADI
 
İki takımda karşılaşmaya karşılıklı basketlerle başladı. Olin Edirne'de Mehmet Yağmur etkili bir oyun sergilerken, konuk ekip TED Ankara da ise Stanojevic attığı sayılarla ön plana çıktı. İlk periyodun bitimine 1 dakika 50 saniye kala 19-17 Olin üstünlüğü geçilirken, ev sahibi takım taraftarlarının kötü tezahüratları sonrasında hakem heyeti maçı durdurdu. Salondan odalarına giden hakemler nedeniyle 7 dakika durdu. Daha sonra salona dönen hakemlerin yeniden başlattığı periyot Olin Edirne'nin 24-21 üstünlüğü ile tamamlandı. 
 
İKİ FARKLI ÖNDE TAMAMLADI
 
Karşılaşmanın ikinci periyoduna 7-0'lık seri ile başlayan Olin Edirne, skoru 31-21'e getirdi. Olin Edirne'nin sert savunması karşısı etkili olamayan TED Ankara Kolejliler, bu dakikalardaki hücumlardan boş döndü. Olin Edirne ile olan farkı Stanojevic'in katkısıyla kapatan konuk ekip ilk devreden 42-40'lık skorla geride ayrıldı. 
 
TED ANKARA GERİ DÖNDÜ
 
Maçın ikinci devresine iyi başlayan Olin Edirne, Bekir ve Tapoutos'un sayılarıyla farkı açmaya çalıştı. Üçüncü periyodun bitimine 2 dakika kala Olin Edirne, 54-48 üstünlük sağlarken, Stanojevic ve Penney ile direnen TED Ankara Kolejliler maçı bırakmadı. Aradaki farkın açılmasına izin vermeyen konuk ekip hızlı hücumlarla skoru dengede tuttu. Periyodun sonunda 54-54 beraberlik sağlanırken, Erdal Bibo ile hızlı hücuma çıkan TED Ankara, Penney'in sayısıyla ilk kez öne geçti ve son bölüme 54-56 önde girdi. 
 
6 SAYI FARKLA MAĞLUP OLDU
 
Maçın son bölümü karşılıklı basketle başladı. Olin Edirne dışardan sayılar ararken, lacivert kırmızılı konuk ekip, hızlı hücumlardan pota altını zorlarken, maçın 35'nci dakikası 61-61 beraberlikle geçirildi. Oldukça çekişmeli geçen son periyodun bitimine 1 dakika kala Ankara ekibi Nedim Yücel'in serbest atışından kazandığı sayılarla 66-70 öne geçti. Maçın bitimine 17 saniye kala Olin Edirne, Jelinek ile skoru 70-72'ye getirmesine karşın konuk ekip Woodside ve Penney serbest atışlardan kazandığı sayılarla maçı 6 sayı farkla 70-76 kazanmasını bildi.