Ordu, Altıntaş olayının perde arkasını araladı

Yaklaşık 7 aydır devam eden Altıntaş Kuyumculuk davasına, geçtiğimiz günlerde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eren İşcan’ın hakkındaki ifadeleri nedeni ile müdahil olan Mustafa Ordu, h

GÜNDEM 9.12.2012 20:52:00 0
Ordu, Altıntaş olayının perde arkasını araladı
Yaklaşık 7 aydır devam eden Altıntaş Kuyumculuk davasına, geçtiğimiz günlerde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eren İşcan’ın hakkındaki ifadeleri nedeni ile müdahil olan Mustafa Ordu, hakkındaki suçlamaları yanıtladı. Sosyal medya üzerinden kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i de eleştiren Ordu, “Bizim olmadığımız alanları tercih ediyor. En kısa zamanda ben de bir Twitter hesabı açacağım” dedi 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 11.00’da düzenlediği basın açıklamasında ‘Altıntaş Davası’ sanığı Eren İşcan’ın hakkındaki iddialarına cevap verdi.
 
AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDIM
 
MHP İlçe Teşkilatı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, yaklaşık 7 ay önce başlayan ‘Altıntaş Davası’nın devam ettiğini belirterek, “Konuyla ilgili nihai kararı elbette Türk Adaleti verecek. Fakat dava sanığı Eren İşcan, verdiği beyanlarda hakkımda bazı iddialarda bulundu” dedi. Altıntaş Kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş’ı 27 yıldır tanıdığını söyleyen Ordu, kendisi ile arkadaşlık dışında herhangi bir ticari ilişkilerinin olmadığını belirterek, “Diğer işadamları ile nasıl bir hukukum varsa, kendisi ile de öyle bir hukukum var. Ben kuyumcu dükkânını boşaltanların iddiaları nedeni ile bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Vatandaşların mağduriyeti giderilmeli dedim diye konuya müdahil edildim” dedi.
 
MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK
 
Altıntaş Davası’nda mağdur olan birçok vatandaşın, MHP İlçe Teşkilat Binası’na gelerek kendisinden yardım istediğini söyleyen Mustafa Ordu, “Hepsi altınlarını Eren İşcan ve Erkut İşcan’a teslim ettiklerini, mağdur durumda olduklarını söyledi. Bunun üzerine Kıyıköy’de ikamet eden Eren İşcan ve Erkut İşcan’ın babası Ali İşcan’ın yanına gittik. İnsanların mağduriyeti konusunda kendisini uyardık ve söz konusu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledik” dedi.
 
6 DAİRE TEKLİF ETTİLER
 
Ali İşcan’ın, çocuklarının bu işi yaptığını söylediğini ve konuyu kapatmak için Altıntaş’a 3 daire vermeyi teklif ettiğini iddia eden Mustafa Ordu, “Benden aracı olmamı istedi. 2 gün sonra da Saray’da ikamet eden ve aynı zamanda enişteleri olan Cavit Bey beni aradı. Altıntaş’a 6 daire verilmesini ve konunun kapatılmasını teklif etti” dedi. Telefon görüşmesinden 1 gün sonra Ali İşcan ve avukatları Cavit isimli kişinin İlçe Teşkilat Binası’nda kendisini ziyaret ettiğini iddia eden Ordu, “Teklifi burada da yinelediler. Altıntaş’a konuyu aracı olarak ilettik. Altıntaş ise dairelerin kendisine değil, mağdur olan vatandaşlara verilmesini istedi” ifadelerini kullandı.
 
BELKİ DE İÇKİLİYDİM
 
Ali İşcan’ın, avukatları Cavit ve Erkut İşcan ile birlikte, Altıntaş Kuyumculuk’a gelerek aynı teklifi burada yinelediklerini iddia eden Ordu, “Erkut İşcan ağabeyi Eren İşcan’ın altınları çaldığını kabul etti. Konunun kapatılması için de Altıntaşlar’a Tepe Emlak konutlarından 6 daire teklifinde bulundu” dedi. Eren İşcan’ın mahkemede Altıntaşlar ile Çerkezköy Belediyesi arasında bir arsa meselesi yüzünden sorunlar çıktığı şeklinde ifade verdiğini söyleyen Mustafa Ordu, “İşcan’ın iddiasına göre Altıntaşlar tarafından Çerkezköy’de bir bilirkişiye 300 bin TL, Çorlu’da bir bilirkişiye de 350 bin TL verilmesi için aracılık yapmışım. Ayrıca Belediye Başkanı Ali Ertem’in aleyhine konuşmam için de bana 68 bin TL verilmiş. Bu iddialar üzerine ben de hayatımda içki kullanmadığım halde ‘Belki de içkiliydim’ diye konuştum. Şimdi onlara soruyorum. Bu yönlendirmeler kim tarafından yapılıyor? Bizim ismimiz neden bu olaya karıştı? ” ifadelerini kullandı.
 
DENİZE DÜŞTÜ YILANA SARILDI
 
4 yıldır Eren İşcan ve Erkut İşcan tarafından düzenlenen Altıntaş Kuyumculuk hesap defterinde Mustafa Ordu’nun M’sinin dahi geçmediğini belirten MHP İlçe Başkanı Ordu, “Ayrıca defterde 300 bin ya da 350 bin TL’lik bir toplu ödeme de kayıtlı değil. Eren İşcan’ın yaptığı, denize düşüp yılana sarılmak. Yılanlar da bunu fırsat bilip karalama kampanyalarına başladı” dedi. 
 
ERTEM’E İMALI TEŞEKKÜR
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e sağduyulu davranması nedeni ile teşekkür ettiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Kendisi Beytülmal’a ihanet edildiği gerekçesi ile konuya müdahil olacakmış. Bizim kendileri aleyhinde Beytülmal’ı birilerine peşkeş çektikleri için muhalefet yaptığımız gibi şimdi de kendileri konuya müdahil oluyorlar” diye konuştu.
 
BEN DE TWİTTER’DAN HESAP AÇACAĞIM
 
MHP İlçe Başkanı olarak bugüne kadar bütün basın açıklamalarını yerel basın önünde tüm halkın haberdar olacağı şekilde yaptıklarını söyleyen Mustafa Ordu, “Başkan Ali Ertem, son zamanlarda sürekli Twitter’den açıklama yapıyor. Bizim olmadığımız alanları tercih ediyor. En kısa zamanda ben de bir Twitter hesabı açacağım” dedi.
 
PAZAR PARALARI YOKTU
 
Belediye Başkanı Ali Ertem ile Eren-Erkut İşcan kardeşlerin babası Ali İşcan’ın bazı ortak özellikleri olduğunu ifade eden Ordu, “İkisinin de villası var. İkisinin de Jeep’i var. 2000 yılında Pazar parası dahi bulmakta zorlanan arkadaşlar şimdi varlık içindeler. Oturup konuşsunlar. Kendilerine cevap hakkı doğdu. Adli makamlar da aşağıda” şeklinde konuştu. Ertem ve İşcan’a açıklama yapmaları için joker hakları da tanıdığını belirten Ordu, Halka sorabilirler. Sorduğum soruları yarıya indirebilirler. Yaverlerine de sorabilirler” ifadelerini kullandı.
 
ELLERİNE SU DÖKEMEZ
 
Ali Ertem’in Twitter hesabından çalışma arkadaşları hakkında açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Ali Ertem onların eline su dahi dökemez. Eğer Altıntaşlar bana danışmanlık hakkı verirse ya da beni şahit gösterirlerse gereken her şeyi söylerim. Eğer İşcan’lar doğru söylüyorlarsa neden Altıntaşlar’a 6 daire teklifinde bulundular?” diye sordu.
 
Marmara Haber Merkezi