Tekstil sektörü hiçbir zaman bitmeyecek

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ''Ölene kadar patronluk yanlış, 65 yaşında emekliye ayrılacağım'' dedi.

EKONOMİ 6.12.2012 21:19:00 0
Tekstil sektörü hiçbir zaman bitmeyecek
 Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ''Ölene kadar patronluk yanlış, 65 yaşında emekliye ayrılacağım'' dedi. 
 
TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
 
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'nin (TAGİD), Silver Side Hotel'de düzenlediği ayın konuğu programına katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, burada dernek üyesi işadamlarına kendi tecrübelerini ve başından geçen olayları anlattı. 14 farklı iş kolunda holding olarak faaliyet gösterdiklerini ifade eden Konukoğlu, dedesinin babası tarafından başlatılan dokumacılık işletmesini bu gün tekstilde kapasite bakımından dünyanın sayılı firmaları arasına soktuklarını belirtti. 
 
65 YAŞINDA EMEKLİYE AYRILACAĞIM
 
Konukoğlu, tekstil, pamuk ipliği, kot, örgü, boya, apre, ev tekstili, enerji, sağlık, inşaat ve otomotiv gibi sektörlerde boy gösterdiklerini söyleyerek, ''İmam hatip okulunu yarıda bıraktım, babam okutmamayı değil ben okumamayı tercih ettim. Küçük yaşta iş hayatıma, en alt sıralardan başladım. Şu anda toplamda 14 bin çalışanımız var. Bir sürü şirket ve binlerce çalışanımız olmasına rağmen ben ölene kadar çalışılmasına karşıyım. Ben, ölene kadar patronluk yapmayacağım. Belli bir seviyeye geldikten sonra kenara çekilerek emekliliğin tadını çıkartacağım. Ölene kadar patronluk yanlış, 65 yaşında emekliye ayrılacağım'' dedi.
 
''TEKSTİL ÖLÜYE DE DİRİYE DE LAZIM''
 
Türkiye'de tekstil sektörünün zaman zaman dar boğaza girse de yine de hiçbir zaman bitmeyeceğini de ifade etti. Konukoğlu, kendi hayatından kesitlere de yer verdiği konuşmasında ''Aileler, çocuklarını tatillerde çok fazla gezmeye alıştırmamalı. Herkes, sorumluluğunun bilincinde olmalı. Türkiye'de tekstil bitmez. Yeni doğan bir bebeği de tekstil ürününe sararlar, öleni de tekstil ürününe sararlar. Bu nedenle de, tekstil sektörü bitmez. Türkiye, şu anda yavaş yavaş dünya üzerinde tekstildeki yerini alıyor. Ülkemizde, kalifiye tekstil elemanlarıyla, çok güzel moda ve tasarımlı tekstil ürünleri üretilmeye başlandı. Bu bakımdan, Türkiye bir gün tekstilde, İtalya'nın önüne geçebilir. Tekstilin geleceği parlak. Bu arada, yeni yatırım alanları arasında da geleceği çok parlak görünen sektörlerin başında teknoloji geliyor. Parası olanların teknoloji alanlarında yatırım yapması gerektiğni düşünüyorum” dedi. Yapılan toplantının sonunda TAGİD tarafından yaptırılan çerçeveli tuğra Konukoğlu'na Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından verildi. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, TAGİD idareci ve üyeleri de katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi