Gündem maddeleri imar komisyonu gönderildi

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı. Gündem konularının görüşülüp İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda belediyede sözleşmeli olara

GÜNDEM 5.12.2012 21:29:00 0
Gündem maddeleri imar komisyonu gönderildi
 Kızılpınar Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.
SEÇİME KADAR ASFALTLAYACAĞIZ
Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Belediye olarak Kasım ayını yoğun bir şekilde çalışmalarla geçirdiklerini ifade eden Başkan Korkmaz “Kızılpınar’da isale hattının değişmesi nedeniyle yollarımız bozuldu. Çok bozulan yerleri yapmaya çalıştık. Diğer bozulan yerleri de yapmaya çalışacağız. Asfalt firmaları ile görüşme halindeyiz. Yapacağımız ihale ile birlikte seçimlere kadar bozulan yolları asfaltlama yapmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı da özür diliyoruz”  dedi. 
“ÇERKEZKÖY’E BAĞLANARAK İLÇE OLDUK”
Büyükşehir konusunda son noktanın konulmadığını ifade eden Korkmaz “Cumhurbaşkanının onayından sonra Büyükşehir kanunu resmiyete dökülecek. Çerkezköy’e bağlanarak ilçe olduk” dedi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle Kızılpınar’da afet yaşanmadığını ifade eden Korkmaz “Şükürler olsun beldemizde selle ilgili herhangi bir sorun oluşmadı. Taşan Trakyum yanındaki dereyi de temizlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
GÜNDEME EKLENDİ
Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından belediyede sözleşmeli olarak çalışan personellerin ve işçilerin aynı şekilde 2013 yılında da çalıştırılması, Satılmış Besdil’e ait Kızılpınar imar sınırları içersinde bulunan 819 ada 1 nolu parseldeki 12.432,5 metrekarelik, Müzeyyen Besdil’e ait 817 ada 2 nolu parseldeki 14.124.93 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapma talebiyle ilgili dilekçesi ile 818 ada 1 nolu parseldeki belediyeye ait gayrimenkulün Satılmış Besdil tarafından alınması talebine ilişkin dilekçeleri oy birliği ile gündeme eklendi. 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Gündemin ikinci maddesinde Revizyon İmar planı görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclis üyeleri revizyon imar planı ile ilgili çalışma yapmak için Pazartesi ve Salı günü tam gün çalışacak. Bir sonraki gündem maddesinde ise 847 ada 1 nolu parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığı verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
BİR YIL DAHA ÇALIŞACAKLAR
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan Ümit Zengin, Emrullah Bulut, Hafız Türkkanlı, mevcut olarak çalışan işçiler İslam Dal, Bayram Demirkol, Erkan Sabahyıldızı, Yaşar Başaran ve Züheyla Öztürk’ün aynı şekilde bir yıl daha çalışmaları oy birliği ile kabul edildi.
DİLEKÇELER KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Kızılpınar İmar sınırları içersinde bulunan 819 ada 1 nolu parseldeki 12.432,5 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapma talebi ve gerekli imar planı tadilatının yapılarak Himax’ın 45b5 TAKS’ının yüzde 50 olarak düzenlenmesi talebine ilişkin dilekçe görüşüldü. Satılmış Besdil’e ait dilekçe oy birliği ile imar komisyonuna havale edilirken, Müzeyyen Besdil’e ait 817 ada 2 nolu parseldeki 14.124.93 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapma talebi ve imar planı tadilatının yapılarak Himax’ın 45b5 TAKS’ının yüzde 50 olarak düzenlenmesi talebi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
İKİNCİ OTURUM 13 ARALIK’TA
Son dilekçede de 818 ada 1 nolu parseldeki belediyeye ait gayrimenkulün Satılmış Besdil tarafından alınma talebi görüşülürken, talep meclis üyeleri tarafından oy birliği ile reddedildi.  Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kızılpınar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. İkinci oturum ise 13 Aralık
Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.
Marmara Haber Merkezi