HAYIRLISI OLSUN KAPAKLI RESMEN İLÇE OLDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u

GÜNDEM 5.12.2012 21:00:00 0
HAYIRLISI OLSUN KAPAKLI RESMEN İLÇE OLDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı.
 
YASA ONAYLANDI
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''6360 sayılı 'On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir'' denildi.
 
Yasaya göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van büyükşehirler arasına katılırken, Kapaklı’nın ilçe statüsü de resmiyet kazandı.
Onaylanan yasa ile birlikte 34 yeni ilçe arasında Tekirdağ'a üç yeni ilçe geldi.Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene ile birlikte Tekirdağ'ın ilçe sayısı 11'e çıktı.

 

Marmara Haber Merkezi