Serbest kıyafete eşofmanlı tepki

Edirne'de, Eğitim- Sen Şubesi üyesi 25 öğretmen, okullarda serbest kıyafet uygulamasını eşofman giyerek protesto etti. Sendika üyesi öğretmenlerin gün boyu derslere eşofmanla girdikleri ifade edildi.

EĞİTİM 5.12.2012 20:29:00 0
Serbest kıyafete eşofmanlı tepki
 Eğitim- Sen Edirne Şubesi'ne üye 25 öğretmen, Saraçlar Caddesi'nde yeni yönetmelikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda uygulanmaya başlanacak serbest kıyafet uygulamasını protesto etti.
 
PROTESTO ETTİLER
 
Grup adına açıklama yapan Eğitim- Sen Şube Başkanı Ayhan Fırtına, “12 Eylül darbesinin 32 yıl önce yapmaya çalıştığını, 10 yıldır iktidarda olan AKP de yapmaya çalışmaktadır. 1980 sonrasında olduğu gibi, geçtiğimiz 10 yıl içinde okullarımızda sistemle uyumlu, itaat eden, her türlü otoriteye biat eden nesillerin yetiştirilmesi hedeflenmiştir. 4+4+4 dayatması tüm itirazlarımıza rağmen bu temelde uygulanmaya başlamıştır. Toplumun inançlara, kültürlere, ideolojilere göre, ayrıştıran, ayrımcılığı en uç noktalara kadar götüren egemen zihniyet, eğitimde kıyafet serbestliği gibi, çocukların gelişimi açısından son derece önemli ve olumlu bir düzenlemeyi bile kendi siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda istismar etmekten geri durmamıştır. Serbestlik kisvesi altında öğrencilerin bir inanca uygun olduğu söylenen kıyafetle okula gelmesine zemin hazırlanması, öğrencinin bir üniformadan çıkıp başka bir üniformaya girmesi anlamına gelmektedir” dedi.
 
EŞOFMANLI PROTESTO
 
Öğretmenlerin eşofmanla katıldığı eylemde Şube Başkanı Ayhan Fırtına da açıklamasını eşofmanlı yaptı. Fırtına, sendikalarına üye öğretmenlerin serbest kıyafete tepki olarak bugünkü derslerine de eşofmanla katıldıklarını ifade ederek “Kıyafet yönetmeliği istismar edilmekte, biz bugün derslerimize sivil itaatsizlik göstererek bu konuya dikkat çekmek için eşofmanlarımızla ders yapıyoruz. Bu konudaki açıklamalarımız özenli bir şekilde anlaşabilmeli. Biz kesinlikle öğrencilerimizin sivil giyinmelerinden yanayız. Ancak bu sivil giyinmelerini önerirken, sivil tek tipten kurtaracağımızı düşünürken, başka bir tek tipe, dini simgelerin yaygınlaşmasına karşı olduğumuzu belirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Marmara haber Merkezi