Serhat şehri Edirne

Edirne Valisi Hasan Duruer, önceki gün Valilik sitesinden yayınladığı mesajla tüm Edirnelilerin 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluş Günü’nü kutladı.

GÜNDEM 26.11.2012 21:55:00 0
Serhat şehri Edirne

TÜRKİYE’NİN SINIR KENTİ OLDU

Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasıyla kaderi değişen Edirne'nin tarihinde yeni bir sayfa açıldığını belirten Edirne Valisi Hasan Duruer, “14 Ekim 1922'de yürürlüğe giren Mudanya Mütarekesi ile başlayan bu süreç, 25 Kasım 1922'de Türk birliklerinin Edirne'ye ayak basması ile son bulmuştur. Lozan Konferansı ile de Trakya tam olarak işgalden kurtulmuş ve bugünkü sınırlarımıza ulaşılmıştır. Tarihinde yeni bir dönem başlayan Edirne, böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır kenti, serhat şehri olmuştur” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI

Edirne’nin, Türkiye’nin Avrupa'ya açılan kapısı olması, Balkanlardaki tarihi geçmişi ve stratejik konumu ile de, her anlamda özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Vali Duruer, “Edirne, bir sınır kapısı olmanın yanı sıra aynı zamanda bir kültür kapısıdır. Gerek sınır komşularımızla gerekse Balkanlardaki soydaşlarımızla güçlendirilecek ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler, Edirne'nin Balkanların kültür ve ticaret merkezi haline gelmesinde büyük rol oynamaktadır” dedi.

TİCARİ OLUŞUMLARA DESTEK VERİYORUZ

Balkan ülkeleri arasında ticaretin sağlıklı bir şekilde gelişimine olanak sağlayacak ve özellikle Edirne’nin kültürel ve ticari hayatına canlılık getirecek oluşumlara destek verdiklerine vurgu yapan Hasan Duruer, Yunanistan ve Bulgaristan’la her alanda ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Duruer, bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümünde, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anarak, tüm Edirnelilerin kurtuluş gününü kutladığını söyledi.

 

Marmara Haber / Haber Merkezi