Belediyeden hummalı çalışma

Çerkezköy Belediyesi, Kurban Bayramında yaşanan sel felaketinin ardından yolların, aşırı bozuk ve çamurlu olması nedeniyle mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği Fatih Mahallesi Aysun Sokak’ta demirli beton yol ?

EKONOMİ 23.11.2012 21:55:00 0
Belediyeden hummalı çalışma

 Çerkezköy Haber - Yüzlerce evin sular altında kaldığı sel felaketinin ardından yollarının bozuk ve çamurlu olması nedeni ile Fatih Mahallesi Aysun Sokak sakinleri sitemde bulunmuştu. Tüm bu sıkıntılar 17 Ekim’de yapılan ihale kapsamında 50 sokakta gerçekleştirilecek demirli beton yol çalışması ile son bulacak.

 

CENNETE DÜŞTÜK

Demirli beton yol yapıldıktan sonra semtlerinde yol çilesinin sona erdiğini belirten Aysun Sokak sakinlerinden 70 yaşındaki emekli Vahit Kalkan, “Sokağımızın önceki hali perişandı. Yürümekte güçlük çekiyorduk. Yolun bu halini görünce cennete düştüğümüzü düşünür olduk. Allah yapandan da yaptırandan da razı olsun” dedi. 
 

SOKAĞIMIZ PARİS GİBİ OLACAK

Eski hali ile karşılaştırıldığında yapılan yolun sıkıntıları gidermek adına yeterli olduğunu ifade eden Aysun Sokak esnaflarından 36 yaşındaki Muhammet Kaplan ise, “10 numara bir yol yapıldı. Bundan iyisi Şam’da kayısı. Daha önce insanlar çamurda yürüyemiyordu. Yağmurlu havalarda oluşan göletler yüzünden insanlar kıyıdan köşeden basacak yer arayarak yürümeye çalışıyordu. Kaldırımlarımız da yapıldıktan sonra sokağımız adeta Paris gibi olacak” ifadelerini kullandı. 
 

OKUL VE PARK İSTİYORUZ

Yapılan demirli beton yoldan en çok memnun olanlardan biri de Aysun Sokak’ta ikamet eden küçük öğrenciler oldu. Soğuk kış günlerinde çamurlu yollardan okullarına gidip gelmeye çalışan minikler, bundan sonraki süreçte bu sıkıntıları yaşamayacak. Yapılan yol çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalleliler, bundan sonraki süreçte ise semtlerine çocuklar için yeni bir ilkokul ve park alanı istediklerini belirttiler. 
 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

1 milyon 663 bin 497 TL ile Ascem İnşaat’a ihale edilen 'Demirli Beton Yol ve Beton Kaldırım Yapımı’ çalışmaları, 6 mahallede toplam 50 sokakta gerçekleştirilecek. Aysun Sokak’ta önceki gün başlayan çalışmaların bu gün tamamlanması bekleniyor. Ekipler daha sonra Değirmen Sokak’ta demirli beton yol yapım çalışmalarına devam edecek.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ