Komisyondan tahmini bütçeye kesinti

Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün saat 14.30’da gerçekleştirildi.

EKONOMİ 21.11.2012 21:22:00 0
Komisyondan tahmini bütçeye kesinti
ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMALARINA DAVET
Kızılpınar Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ali Kaya Bektaş dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce toplantıya katılan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Turkuaz Restaurant’ta düzenlenecek kutlama etkinliğine tüm meclis üyelerini davet ederek destek istedi. 
 

EKMEĞİ ÇİĞNEMEDEN YUTAMAZSINIZ

Toplantı öncesi konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da bazı meclis üyelerinin ve vatandaşların beldedeki yolların bozuk olması nedeni ile kendisine uyarıda bulunduğunu ifade ederek “Bölgemizdeki çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bir yandan doğalgaz, bir yandan su bir yandan da PTT hatları için yollarımız kazılmakta. Tüm bu çalışmalar tamamlanmadan yolları asfaltlamak, halka ihanetten başka bir şey olmaz. Ekmeği çiğnemeden yutamadığımız gibi, zahmet çekmeden de bu işlerin üstesinden gelemeyiz. Yolların bu halinden biz de vicdanen rahat değiliz. Altyapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” dedi.  
 

YOLLARDAN GÜNAY SORUMLU

Yolların asfaltlanması konusunda herhangi bir taleplerinin olmadığını belirten meclis üyesi Celal Yeşilyurt, “Yollarımız çok bozuk. En azından asfaltlama çalışmaları yapılıncaya kadar yol malzemeleri ile çukurlar kapatılabilir ve araçların sorunsuz bir şekilde geçişi sağlanabilir. Bizim talebimiz bu yöndedir” dedi. Başkan Korkmaz da gerekli çalışmaların yapılması konusunda Başkan Yardımcısı Ahmet Günay’ı görevlendirdi.
 

VERGİ, ÜCRET VE HARÇLARA BU YIL DA ZAM YOK

Çalışmalar hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından bir önceki toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2013 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifelerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da herhangi bir zam yapılmaması yönündeki komisyon kararı, Celal Yeşilyurt’un hayır oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Bu karara göre meskenlerde 40 metreküpe kadar olan su 0.77 TL’den, işyerlerinde ise 80 metreküpe kadar 1.50 TL’den ücretlendirilmeye devam edilecek.
 

BÜTÇE YÜZDE 34 AZALDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2013 mali yılı gelir ve gider bütçeleri görüşüldü. 13 milyon 200 bin 700 TL olarak öngörülen tahmini bütçenin 12 milyon 520 bin TL olarak belirlenmesi yönündeki komisyon tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz yıl 19 milyon 52 bin 520 TL olan bütçede yaklaşık yüzde 34 oranında bir azalma meydana gelmiş oldu.
 

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ORANI YÜZDE 75’E ÇIKARILDI

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasını ardından bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen belediye zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücretinin tespiti görüşüldü. 2012 yılında Bakanlık tarafından belirlenen 198 TL’lik fazla çalışma ücretinin yüzde 50’sinin ödenmesi yönünde karar aldıklarını anımsatan Başkan Korkmaz, komisyonun, bu yıl bu oranın yüzde 75 olarak belirlenmesi yönünde karara vardığını belirtti. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. 
 

ARALIK’TA TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının son gündem maddesinde, yapılmasına karar verilen ancak gerçekleşmeyen plan tadilatlarının iptal edilmesi ve 259 ada 422 ada, 424 adalar arasında gerçekleşmeyen plan tadilatının iptal edilmesi konuları görüşüldü. Komisyon, detaylı bir inceleme yapılabilmesi adına konunun Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda tekrar ele alınması yönünde karara vardı. Komisyonun bu kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 5 ARALIK’TA

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kızılpınar Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumu sona erdi. Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı 5 Aralık Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ