13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu; 911 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Kırklareli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik Jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

KIRKLARELİ 28.06.2024 14:44:00 0
13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu; 911 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Kırklareli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-24” operasyonlarında 911 kilogram uyuşturucu madde, 10 milyon 955 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 

 

 

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep olmak üzere 13 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkoçelik-24” operasyonlarında 911 kilogram uyuşturucu madde, 10 milyon 955 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 83 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını duyurdu. 

 

 

 

 

“GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

83 şüpheliden 28’inin tutuklandığını, 17’sine adli kontrol kararı verildiğini, 5’inin ise işlemlerinin sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 795 bin adet kök kenevir ve kök skunk ele geçirilirken, 1 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ