11 ilçede vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 ilçede vektörle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

TEKİRDAĞ 30.04.2024 14:05:00 0
11 ilçede vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Vektörle mücadele çalışmalarımız tüm ilçelerimizde başlatıldı ve devam ediyor. Larva mücadelesi yapılıyor. Veteriner işleri şube müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın sivrisinek konusunda rahat ve sorunsuz bir yaz mevsimi geçirebilmeleri adına yoğun bir çalışma içerisindeler” dedi. 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte vektörle mücadele çalışmalarını sıklaştırdı. 

 

İLAÇLAMA İŞLEMİ DE YAPILIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Sivrisinek üremesine müsait dere, gölet, bataklık alan, su birikintisi, çeşme gibi yerlerde biyosidal ürün uygulamalarıyla larva mücadelesi, ergin sineklere yönelik logar, köprü altı, kanal, muayene bacası gibi yerlerde de soğuk pulverizasyon yöntemiyle kışlak mücadelesi yapılıyor.2024 yılı vektörle mücadele çalışmaları, mevcut ekip, araç ve ilaç durumu kapsamında ve belirlenen program doğrultusunda kışlak ve larva mücadelesi olarak devam ediyor. Ayrıca Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akarsu Yapıları Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak dere ıslahı çalışmaları yapılırken akabinde biyosidal ürün uygulaması yapılarak ilaçlama işlemi de sağlanıyor” denildi. Öte yandan vatandaşlardan gelen istek, şikâyet ve taleplerin de değerlendirmeye alındığı belirtildi. 

 

“YOĞUN ÇALIŞMA İÇİNDELER”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların rahatı ve konforu için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yaz mevsiminin yaklaşması ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte vatandaşlarımızı rahatsız eden sivrisinek sıkıntısının yaşanmaması için ekiplerimiz il genelinde çalışmalarını sıklaştırdı. Vektörle mücadele çalışmalarımız tüm ilçelerimizde başlatıldı ve devam ediyor. Larva mücadelesi yapılıyor. Veteriner işleri şube müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın sivrisinek konusunda rahat ve sorunsuz bir yaz mevsimi geçirebilmeleri adına yoğun bir çalışma içerisindeler” dedi. 

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞININ YANINDA”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ve geniş hizmet yelpazesi ile her alanda vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Yüceer, “Vatandaşlarımızın rahatı ve konforu ile birlikte yaşam kalitesinin artırılması birinci önceliğimiz. Vatandaşlarımız yaşamın her evresinde, her alanında büyükşehir belediyesini görecek. Tüm hemşerilerimize şimdiden huzurlu ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmelerini diliyorum” diye konuştu. 

 

Haber / İrem BANÇO