"Anavatanda Yeşeren Başarılar: Göçmen Akademisyen Kadınların Başarı Öyküleri ve Göç Anıları" başlıklı panelde, panelistler göç süreçlerinde yaşadıkları zorlukları ve göç anılarını anlattı.
MÜZİK DİNLETİSİYLE BAŞLADI
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarından oluşan Crisantem Quartet Grubu’nun müzik dinletisiyle başlayan programın açılış konuşmalarını Göç ve Mübadele Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hacer Ateş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır yaptı.
GÖÇ ANILARINI ANLATTILAR
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Hacer Ateş’in üstlendiği panele konuşmacı olarak Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Bakar, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Öğr. Üyesi Ayten Üstündağ ile Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yılmaz katıldı. Panelistler, göç süreçlerinde yaşadıkları zorlukları ve göç anılarını katılımcılarla paylaştılar.


