Ekim ayının ortasında etkisini artıran soğuk ve yağışlı hava, yüksek rakımlı bölgelerde kış manzaralarını beraberinde getirdi.

Bolu’nun önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya’da gece saatlerinde yağmurun kara dönüşmesiyle pistler beyaz örtüyle kaplandı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı yaklaşık 3 santimetreye ulaştı.

ULUDAĞ’A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Marmara Bölgesi’nde de kışın ilk işaretleri görüldü.

Bursa Uludağ’da bugün öğle saatlerinde yağmur yerini kısa süreli kar yağışına bıraktı.

Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar gerilediği zirvede yağış, daha sonra karla karışık yağmur şeklinde devam etti.

HAFTA SONU YENİDEN KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 17-18 Ekim tarihlerini kapsayan tahminlerine göre, hafta sonu Marmara Bölgesi’nde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek.

Özellikle cumartesi günü Bursa’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Uludağ’da sıcaklığın sıfırın altına düşmesi öngörülüyor.

TRAKYA’DA SAĞANAK, YÜKSEKLERDE KAR

Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde cumartesi günü sağanak yağış beklenirken, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere Marmara’nın doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Bölgede kar yağışının şimdilik yüksek rakımlı alanlarla sınırlı kalması beklenirken, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli kent merkezleri için kar yağışı tahmini bulunmuyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgâr nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istiyor.

Yorumlar
Editör Hakkında