Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fon soruşturmalarının toplantıda ele alındığını belirten Erdoğan, Adalet ve Hazine yönetiminin Kabine’ye kapsamlı sunum yaptığını söyledi.

“FİNANSAL SİSTEMİMİZE SİRAYET EDEN BİR RİSK YOK”


Yaşanan sorunun fon piyasasının sınırlı bir bölümünde ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin finansal sisteminin güçlü, sermaye piyasalarının ise dayanıklı olduğunu belirtti.

Sermaye piyasalarının işleyişini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla gerekli idari ve hukuki düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıklayan Erdoğan, kapatılan fonların tasfiye sürecinin de sürdüğünü kaydetti.

Dalış sezonu rekorla kapandı!  Su altında bambaşka bir dünya var
Dalış sezonu rekorla kapandı! Su altında bambaşka bir dünya var
İçeriği Görüntüle

“HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”


Erdoğan, piyasa manipülasyonu, borsa işlemleri veya yolsuzluk yoluyla haksız kazanç sağlandığının tespit edilmesi halinde hukuki sürecin işletileceğini vurguladı.

“Her kim milletin hakkına el uzatırsa karşısında bizi bulur, devleti bulur” diyen Erdoğan, fonlar üzerinden piyasa bozucu eylemlere karıştığı tespit edilen kişiler hakkında gereken işlemlerin yapılacağını söyledi.

EKONOMİ YÖNETİMİYLE YENİ TOPLANTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Eylül’de ekonomi yönetimi ve ilgili kurumların yöneticileriyle yeniden bir araya geleceğini açıkladı.

Toplantıda fon soruşturmalarıyla ilgili süreç, sermaye piyasalarının işleyişi ve alınabilecek yeni tedbirlerin ele alınması bekleniyor.

Kaynak: MARMARA HABER