Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 Ekim’de yapılacak seçimlere sayılı günler kala Beyaz ve Sarı Liste arasındaki mücadelede tansiyon yükseldi. Beyaz Liste cephesinde Salih Yılmaz ile birlikte seçim çalışmalarını sürdüren iş insanı Ömer Karadeniz, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda ÇTSO Başkanı ve Sarı Liste adayı Ahmet Çetin’e yönelik sert iddia ve eleştirilerde bulundu.

Seçim kampanyasında “yalanla gerçeğin iç içe geçtiğini” öne süren Karadeniz, Çetin’in dört yıllık görev süresindeki çalışmalarının konuşulması gerektiğini savundu.

Karadeniz, Çetin’in seçim kampanyasını “algılar, hayaller ve kandırmaca” üzerine kurduğunu iddia ederek, yeni dönem projelerinden önce geçmiş dönemde verilen sözlerin hesabının verilmesi gerektiğini söyledi.

İKİ PROJE ÜZERİNDEN KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Karadeniz’in açıklamalarının odağında Bulgaristan’ın Filibe kentindeki Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi ile Kapaklı’da kurulması planlanan araç muayene istasyonu yer aldı.

Filibe’deki projenin ortaya çıkışına ilişkin farklı isimlerin daha önce yaptığı açıklamalara işaret eden Karadeniz, projenin Çetin tarafından kendi projesi gibi sahiplenildiğini öne sürdü.

Karadeniz, araç muayene istasyonunun hayata geçirilme sürecinde de Kapaklı Belediyesi’nin çalışmalarının bulunduğunu belirterek, projenin ÇTSO tarafından sahiplenildiğini iddia etti.

ÇTSO ise araç muayene istasyonuna ilişkin daha önce yaptığı açıklamalarda Başkan Ahmet Çetin’in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştüğünü ve bölgede istasyon kurulması talebini Bakan’a ilettiğini kamuoyuna duyurmuştu.

“DÖRT YILIN İCRAATLARINI ANLAT”

Karadeniz, Ahmet Çetin’in yeni dönem için açıkladığı projeleri de eleştirerek, dört yıldır oda başkanlığı yapan bir ismin seçim döneminde yeni vaatlerden önce mevcut görev süresindeki icraatlarını ortaya koyması gerektiğini savundu.

Çetin’in önceki seçim döneminde üç ilçede irtibat bürosu açılması ve aidatların düşürülmesine yönelik vaatlerde bulunduğunu ileri süren Karadeniz, bu sözlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

Oda üyelerinden alınan aidatların kullanımını da gündeme taşıyan Karadeniz, gelir ve harcamaların üyeler tarafından sorgulanması gerektiğini söyledi.

“SEYYAR TAYYAR” BENZETMESİ

Karadeniz açıklamasının dozunu artırarak Çetin’i “Çocuklar Duymasın” dizisindeki “Seyyar Tayyar” karakterine benzetti.

Çetin’in bölgede gündeme gelen bazı projeleri kendi çalışması gibi göstermeye çalıştığını iddia eden Karadeniz, kamuoyunun projelerin geçmişini bildiğini savundu.

“RUHSATI GÖSTER, ÖZÜR DİLEYİM”

Açıklamanın en sert bölümü ise Ahmet Çetin’in kullandığı bir yapının ruhsat durumuna ilişkin Karadeniz’in daha önce ortaya attığı iddia oldu.

Söz konusu yapının “kaçak” olduğunu öne süren Karadeniz, Çetin’in daha önce bu iddiaya “alçakça bir saldırı” sözleriyle karşılık verdiğini hatırlattı.

30 yıllık kayıp dosyası mağarada çözüldü! Eşini öldürüp mağarada yaşamış
30 yıllık kayıp dosyası mağarada çözüldü! Eşini öldürüp mağarada yaşamış
İçeriği Görüntüle

Karadeniz, iddiasını yineleyerek Çetin’e, “Eğer yeriniz kaçak değilse çıkarsınız, ruhsatınızı ortaya koyarsınız. Ben de kamuoyu önünde sizden özür dilerim” diye seslendi.

Çerkezköy’de bazı esnafa ait tente ve eklentilerin kaldırıldığını da ileri süren Karadeniz, Çetin’in kullandığını iddia ettiği yapı hakkında neden işlem yapılmadığının açıklanmasını istedi.

Karadeniz’in yapının ruhsat durumuna ilişkin sözleri iddia niteliği taşırken, söz konusu yapının hukuki ve idari statüsüne ilişkin haberde yer alan iddiaları doğrulayan kesinleşmiş bir yargı kararı bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

ÇETİN SAVCILIĞA BAŞVURDU

Ömer Karadeniz’in kendisine yönelik daha önce dile getirdiği iddialar karşısında Ahmet Çetin’in de hukuki yola başvurarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Böylece iki liste arasındaki seçim mücadelesi yalnızca projeler ve oda yönetimine ilişkin tartışmalarla sınırlı kalmayarak hukuki sürece de taşınmış oldu.

GÖZLER ÇETİN’İN VERECEĞİ YANITTA

Karadeniz, seçim gününe kadar benzer videolarla ÇTSO üyelerine seslenmeye devam edeceğini açıklarken, 3 Ekim’e yaklaşan ÇTSO seçimlerinde karşılıklı açıklamaların daha da sertleşeceğinin işaretini verdi.

Karadeniz’in proje sahipliği, oda aidatları, geçmiş dönem vaatleri ve yapının ruhsat durumuna ilişkin açıklamaları kendi iddia ve değerlendirmelerinden oluşuyor. Mevcut Başkan Ahmet Çetin ise seçim çalışmalarını Sarı Liste ile sürdürürken yeni dönemde bölge ekonomisine yönelik projelerini anlatmaya devam ediyor.

Muhabir: Şaban KARDEŞ