Çerkezköy’de 13 yaşındaki bir kız çocuğunun babası İ.B. hakkında ortaya attığı cinsel istismar iddiaları adli makamlara taşındı. Edinilen bilgilere göre olay, çocuğun yaşadıklarını okulundaki rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı.

İhbarın ardından harekete geçen güvenlik birimleri şüpheli babayı aramaya başladı. 2 gün firari olan baba teslim olurken gözaltına alındı.

REHBER ÖĞRETMENİNE ANLATTI


İddiaya göre çocuk, babasının kendisine yönelik davranışlarının uzun süredir devam ettiğini ancak yaşının küçük olması nedeniyle başlangıçta yaşadıklarını anlamlandıramadığını anlattı.

Son dönemde davranışların ağırlaştığını öne süren çocuk, babasının kendisiyle cinsel birliktelik kurmaya yönelik baskıda bulunduğunu iddia etti. Son olayın ardından yaşadıklarını okulundaki rehber öğretmenine anlatması üzerine durum yetkili makamlara bildirildi.


MESAJLARIN DA DOSYADA OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ


Aileye yakın kişiler, şüphelinin çocuğa gönderdiği cinsel içerikli olduğu öne sürülen mesajların bulunduğunu belirtti. Bu mesajların soruşturma kapsamında değerlendirilip değerlendirilmediğinin adli makamların incelemesiyle netleşmesi bekleniyor.

Çocuğun olayın ortaya çıkmasından hemen önce bir arkadaşına sesli mesaj göndererek yaşadıklarını anlattığı da öne sürüldü. Arkadaşının da soruşturma kapsamında bilgisine başvurulduğu belirtildi.


17 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA İLGİLİ İDDİALAR DA GÜNDEME GELDİ


Soruşturma sürecinde ortaya çıkan bir başka iddiaya göre baba, kızını 17 yaşındaki bir çocukla cinsel birliktelik yaşamaya yönlendirdi.

13 yaşındaki çocuğun sonradan anlattığı olayda, babasının bu buluşmadan haberdar olduğu ve birliktelik konusunda yönlendirmede bulunduğu ileri sürüldü. Bu iddiaların da savcılığa aktarıldığı öğrenildi.

Reşit olmayan iki çocuğun bulunduğu bu bölümle ilgili hukuki değerlendirmenin soruşturmayı yürüten makamlar tarafından yapılması bekleniyor.

SAVCILIK SÜRECİ DEVAM EDİYOR


Mağdur çocuğun son beyanlarının da adli makamlara aktarıldığı öğrenildi.

Dilan Polat gözaltına alındı! Fenalaştı
Dilan Polat gözaltına alındı! Fenalaştı
İçeriği Görüntüle

Gözaltına alınan babanın işlemleri sürüyor.

Soruşturmanın, çocuğun beyanları ile varsa dijital yazışmalar, ses kayıtları, tanık anlatımları ve diğer deliller üzerinden derinleştirilmesi bekleniyor.

Haber: Şaban Kardeş

Kaynak: MARMARA HABER