Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde 12-14 Mart tarihlerinde 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan etkinlikte, söyleşilerden imza günlerine, konuk çizerlerden akustik konsere kadar geniş kapsamlı bir program hazırlandı.

BAHAR ERİŞ, ÇERKEZKÖYLÜLERLE BULUŞACAK


Kitap Günleri’nin ilk günü olan 12 Mart Perşembe günü çocuklarda üstün zeka ve yetenek eğitimi üzerine odaklanan yazar ve akademisyen Dr. Bahar Eriş, saat 14.00’te konferans salonunda söyleşi gerçekleştirecek, ardından saat 15.00’te fuaye alanında kitaplarını imzalayacak.

AKUSTİK KONSER ŞÖLENE RENK KATACAK


Kitap Günleri kapsamında 13 Mart Cuma günü saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda akustik konser gerçekleştirilecek. Sanatçı Tuna Kiremitçi, “Şairin Şarkıları” adlı performansıyla sahne alacak. Konserde keman sanatçısı Müge Alpay da yer alacak. Kültür ve sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen konser için bilet işlemlerinin 12 Mart Perşembe günü saat 09.00 ile 13 Mart Cuma günü saat 18.30 arasında yapılacağı belirtildi.

PROF. DR. EMRAH SAFA GÜRKAN, SÖYLEŞİ VERECEK


Etkinliğin son günü olan 14 Mart Cumartesi günü ise tarihçi ve yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan saat 14.00’te söyleşi programında yer alacak. Gürkan, konferans salonundaki söyleşinin ardından saat 15.00’te fuaye alanında imza etkinliğine katılacak.

UYKUSUZ DERGİSİ ÇİZERLERİ ÇERKEZKÖY’E GELİYOR


Aynı gün Uykusuz Dergisi çizerleri de saat 14.00’te imza günü düzenleyecek. Mizah dergisinin çizerleri Uğur Gürsoy, Fırat Budacı, Cihan Ceylan, İlker Altungök, Cem Güventürk ve Cem Dinlenmiş, okurlarıyla bir araya gelecek.

Pınarhisar’da hastane yoluna düzenleme: Otopark ve dinlenme alanı geliyor
Pınarhisar’da hastane yoluna düzenleme: Otopark ve dinlenme alanı geliyor
İçeriği Görüntüle

YEREL YAZARLAR DA OKURLARIYLA BULUŞACAK


Kitap Günleri kapsamında konuk yazarların imza programı üç gün boyunca farklı saat dilimlerinde gerçekleştirilecek. Programın ilk günü olan 12 Mart Perşembe günü saat 10.00’da eğitimci-yazar Mihrap Yeşilgül, Yasemin Altay Görür ve Yasemin Yurtseven okurlarıyla buluşacak. Saat 12.00’de şair-yazar Meral Çetin ile birlikte Kamuran Türkoğlu ve Funda Serfiçe imza etkinliğinde yer alacak. Saat 14.00’te eğitimci-yazar İnci Yılmaz Şimşek, Emel Başer ve Nurcan Balıbey okuyucularıyla bir araya gelirken, günün son programı saat 16.00’da Gül Çoban ile gerçekleştirilecek. 13 Mart Cuma günü program saat 12.00’de Armağan Barışgül’ün imza etkinliği ile başlayacak. Saat 14.00’te eğitimci-yazar Bahar Havzalı ile birlikte Banu Uzunlar Yılmaz imza etkinliğinde yer alacak. Günün son buluşması ise saat 16.00’da halk şairi ve yazar Mustafa Aydınlı ile yapılacak. Etkinliğin son günü olan 14 Mart Cumartesi günü ise program saat 10.00’da gazeteci-yazar Tuncay Dağlı ile başlayacak. Saat 12.00’de Haluk Ecevit, Muharrem Kalkan ve eğitimci-yazar Ercan Duygu okuyucularla buluşacak. Saat 14.00’te araştırmacı-yazar M. Ali Işıkgör, Namigar Durak Başbuğoğlu ve Tuğçe Biryol imza programında yer alacak. Saat 16.00’da ise eğitimci-yazar-şair Hamdiye Özer Okudan, Recep Atmaca, Abdülhamit Albez ve Doğukan Mizrak kitapseverlerle bir araya gelecek.

YAYINEVLERİ STANT AÇACAK


Kitap Günleri boyunca Türkiye’nin önde gelen yayınevleri Atatürk Kültür Merkezi’nde stant açacak. Okurlar, yeni çıkan kitaplara ulaşma imkanı bulurken yazarlarla birebir görüşme ve imza alma fırsatı yakalayacak. Organizasyon kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik etkinliklerin de yer aldığı belirtildi.

ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANACAK


Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçedeki devlet okullarına ulaşım desteği sağlanacağı açıklandı. Etkinliğe katılmak isteyen okulların başvurularını belediyenin resmi internet adresi üzerinden yapabileceği bildirildi.

Muhabir: Buse AKIN