Edirne'de aşevi için dayanışma kermesi
Edirne'de aşevi için dayanışma kermesi
İçeriği Görüntüle

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çatısı altında hizmet veren Çocuk Akademisinin iki merkezinde yeni dönem başladı. Merkezlere 48 ayını dolduran ve 70 aydan küçük çocuklar kabul edildi.

ALTI SINIFTA 108 ÇOCUK

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki merkezde üç sınıfta 48, Veliköy Mahallesi’ndeki merkezde ise üç sınıfta 60 çocuk eğitim görecek. Toplam altı sınıfta hizmet alacak 108 çocuk, hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında merkezlerden yararlanabilecek.

Kayıtlar, Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masasına yapılan müracaatların ardından ailelerin sosyoekonomik durumları değerlendirilerek tamamlandı. Çocukların eğitimlerinin yanı sıra ulaşım ve günlük beslenme ihtiyaçları da belediye tarafından karşılanacak.

İKİ MAHALLEDE HİZMET VERİYOR

Belediye Başkanı Vahap Akay, çocukların eğitim hayatına eşit koşullarda başlayabilmesi ve ailelerin yükünün hafifletilmesi amacıyla desteklerin ücretsiz sunulduğunu belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Çocuk Etkinlik Merkezi, daha önce kreş ve gündüz bakımevi olarak kullanılan binanın bakım ve tadilattan geçirilmesinin ardından 2022-2023 döneminde hizmete açıldı. Veliköy’deki ek hizmet binasının bir bölümü ise restore edilerek 2024-2025 eğitim öğretim yılında Çocuk Akademisine dönüştürüldü.

Haber / Sevim Bozkurt

Kaynak: marrmarahaber.com.tr