Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi İffet Polat, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve beraberindeki heyetle birlikte esnaf ve gazilerle bir araya geldi. Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde ilçenin büyümesi, esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar, küçük sanayi sitesi ihtiyacı ve gazilerin yeni hizmet binası talepleri görüşüldü.

Vahap Akay

BİN ESNAFI İLGİLENDİREN SORUNDA YENİ GELİŞME

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erkan Zümbül'ü ziyaret eden heyet, ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan küçük sanayi sitesi sorununu ele aldı.

Çerkezköy'ün sanayi kenti olmasına rağmen küçük sanayi sitesi ihtiyacının uzun yıllardır karşılanamadığını belirten Zümbül, çözüm için belediye ve ilgili kurumlardan destek beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaklaşık bin esnafın bu sorundan etkilendiğini belirterek, bunların 200'ünün mevcut küçük sanayi sitesinde, 800'ünün ise apartman altlarındaki iş yerlerinde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

“YAKIN ZAMANDA HAREKETE GEÇECEĞİZ”

Küçük sanayi sitesiyle ilgili uzun süredir çalışma yürütüldüğünü belirten Akay, artık somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Apartman altlarında faaliyet gösteren iş yerlerinin hem vatandaşlar hem de esnaf açısından çeşitli sorunlara yol açtığını ifade eden Akay, sanayi faaliyetlerinin uygun alanlarda toplanmasının önemine dikkat çekti.

Akay, küçük sanayi sitesiyle ilgili çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirterek sorunun çözümü için kararlı olduklarını dile getirdi.

Vahap Akay1

AZBAY: “KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay da küçük sanayi sitesiyle ilgili önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Azbay, kamulaştırmaya yönelik girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Çerkezköy'ün sürekli göç alan ve hızla büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Azbay, yatırımların nüfus artışına yetişmekte zorlandığını dile getirdi.

Dereköy Sınır Kapısı'nda yarım milyon avroyu aşan para ele geçirildi
Dereköy Sınır Kapısı'nda yarım milyon avroyu aşan para ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

ESNAFIN İSYANI: “FAİZLER YÜKSEK, PARAYA ULAŞAMIYORUZ”

Ziyarette esnafın ekonomik sorunlarını da gündeme getiren Oda Başkanı Erkan Zümbül, özellikle finansmana erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Yüksek faiz oranlarının esnafı zorladığını ifade eden Zümbül, küçük işletmelerin nakit ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiğini söyledi.

Zincir marketlerin yerel esnaf üzerindeki etkisine de değinen Zümbül, esnafın giderek zorlaşan koşullarda ayakta kalmaya çalıştığını dile getirdi.

AKAY'DAN GAZİLERE 18 MART MÜJDESİ!

AK Partili heyet, esnaf ziyaretinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gazilerle buluştu.

Yaklaşık 100 üyelerinin bulunduğunu belirten Yarlıgan, mevcut dernek binasının ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi.

Gazilerin taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, mevcut binanın yıkılarak yerine yeni bir dernek binası yapılacağını açıkladı.

Akay, yeni binayı 18 Mart 2027 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne kadar gazilere kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

“GAZİLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

Ziyarette konuşan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi İffet Polat, gazilerin ülkeye yaptıkları hizmetlerin unutulamayacağını ifade etti.

Gazilerin her zaman büyük saygıyı hak ettiğini belirten Polat, onların ihtiyaçlarının karşılanmasının önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Akay2

ÇERKEZKÖY'ÜN İL OLMA İHTİMALİ DE GÜNDEME GELDİ

Ziyaretin dikkat çeken bir başka konusu ise Çerkezköy'ün hızlı nüfus artışı ve gelecekte il olma ihtimaliydi.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'ın Tekirdağ nüfusu içindeki payının giderek arttığını belirten Vahap Akay, bölgenin sanayi ve ulaşım yatırımlarıyla büyümeye devam edeceğini söyledi.

AK Partili İffet Polat ise Çerkezköy'ün ilerleyen yıllarda nüfus ve ekonomik büyüklük bakımından daha önemli bir konuma gelebileceğini belirterek il olma ihtimaline değindi.

Polat'ın değerlendirmesi üzerine Akay'ın “Sırada bekliyoruz” sözleri dikkat çekti.

HIZLI TREN VE LOJİSTİK YATIRIMLARI BÜYÜMEYİ HIZLANDIRACAK

Çerkezköy'ün üç organize sanayi bölgesi ve bir endüstri bölgesiyle önemli bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan Akay, hızlı tren ve lojistik merkezi yatırımlarının ilçeye yeni fırsatlar sağlayacağını ifade etti.

İstanbul bağlantısının tamamlanmasıyla Çerkezköy'ün ulaşım ve lojistik açısından daha güçlü bir konuma geleceğini belirten Akay, büyüyen nüfusun altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Esnafın yıllardır beklediği küçük sanayi sitesi ve gazilerin yeni dernek binası için verilen mesajların ardından gözler, projelerin hayata geçirilmesi için atılacak somut adımlara çevrildi.

Çerkezköy Il

Muhabir: Nusret Odabaş