Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci Ceyhun Bozkurt’a yaptığı açıklamada İmralı Adası’nda PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan için yapıldığı belirtilen yapı hakkındaki tartışmaları değerlendirdi.
Gazeteci Nagehan Alçı’nın daha önce kamuoyuna aktardığı bilgiler sonrasında kullanılan “villa” nitelemesine karşı çıkan Bahçeli, söz konusu yapının cezaevi yerleşkesi içinde olduğunu söyledi.

“VİLLA DİYE BİR ŞEY YOK”
Bahçeli, yapıya ilişkin, “Villa diye bir şey yok. 250 metrekarelik bir konut yapıldı” ifadelerini kullandı.
MHP lideri, yapının Öcalan’ın görüşmeler yapması ve mesajlarını iletmesi amacıyla kullanılabileceğini belirterek, gerektiğinde gazetecilerle görüşmesine de imkân sağlanması gerektiğini savundu. Bu bilgiler Bahçeli’nin açıklamasına dayanıyor; yapının niteliğine ilişkin bağımsız veya resmi bir teknik açıklama habere konu olan kaynaklarda yer almıyor.

KOORDİNATÖRLÜK ÖNERİSİNİ YİNELEDİ
Bahçeli, kamuoyunda “Terörsüz Türkiye” süreci olarak anılan gelişmeler kapsamında daha önce dile getirdiği “Barış Süreci Siyasallaşma Koordinatörlüğü” önerisinin de geçerli olduğunu söyledi.
Bahçeli, Öcalan’ın süreçte örgütün feshi yönündeki tutumunun önemli olduğunu düşündüğünü de ifade etti. Bu değerlendirme MHP liderinin siyasi görüşünü yansıtıyor.

“GELECEK SEÇİMDE ADAYIMIZ ERDOĞAN”
Bahçeli’nin açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı seçimi de yer aldı. MHP lideri, partisinin gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tercihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.
2018 ve 2023 seçimlerini “üç hilal” benzetmesi üzerinden değerlendiren Bahçeli, Erdoğan’ın iki seçimi kazandığını hatırlatarak üçüncü seçime ilişkin desteğini dile getirdi. Bu açıklama MHP’nin siyasi tutumunu ifade ediyor; seçim sonucuna ilişkin bir öngörü niteliği taşımıyor.




