Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun merdivenlerden kol kola inmesi siyasi gündemde tartışma yarattı. İki liderin samimi görüntülerine İYİ Parti içinden tepki gelirken, Dervişoğlu yaşananlara ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı.

ERHAN USTA: BUNU KABUL ETMİYORUM

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından iki liderin birlikte yürüdüğü görüntüleri paylaşarak, “Bunu kabul etmiyorum” sözleriyle Genel Başkanı Dervişoğlu’na tepki gösterdi.

Dervişoğlu2

Usta’nın açıklaması, Anıtkabir’deki görüntülerin ardından parti içinde yaşanan görüş ayrılığını gündeme taşıdı.

DERVİŞOĞLU: KARAKTERİMİ DEĞİŞTİREMEM

Tartışmaların ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasi kutuplaşmanın toplumdaki insani ilişkileri de etkilediğini belirtti.

Yaşananların açıklama gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Dervişoğlu, “İnsani ilişkiler bile siyasette tartışma konusu yapılabiliyor” dedi.

Dervişoğlu, üstlendiği siyasi sorumluluğun kişisel tutumunu değiştirmeyeceğini vurgulayarak, “Siyasette sorumlu bir makamdayım diye karakterimi değiştiremem” ifadelerini kullandı.

Dervicoğlu Bahçeli

ERHAN USTA’NIN TEPKİSİNE YANITINI ERTELEDİ

İYİ Parti lideri, Erhan Usta’nın açıklamalarına ilişkin yöneltilen soruya ise “Onu yarına bırakalım” karşılığını verdi. Dervişoğlu, konuyla ilgili daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız?
İçeriği Görüntüle

TÜRKKAN: SİYASİ MUHALİFİZ AMA HASMI DEĞİLİZ

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da tartışmalara katılarak MHP lideri Bahçeli ile siyasi görüş ayrılıklarının devam ettiğini ancak bunun kişisel düşmanlık anlamına gelmediğini söyledi.

Bahçeli’ye yönelik siyasi muhalefetlerinin gerekçelerinin sürdüğünü belirten Türkkan, şahsi husumetlerinin bulunmadığını ve yaşça büyük bir siyasetçiye saygı göstermenin doğal olduğunu ifade etti.

ANITKABİR’DEKİ GÖRÜNTÜ SİYASETİN GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Bayramı töreninde iki liderin kol kola yürümesiyle başlayan tartışma, İYİ Parti içinde siyasi nezaket ve parti politikaları arasındaki ilişkiye yönelik farklı değerlendirmeleri ortaya çıkardı.

Dervişoğlu’nun açıklamalarının ardından gözler, parti içinden gelen tepkilere vereceği ayrıntılı yanıta çevrildi.

Kol Kola

Muhabir: Nusret Odabaş