Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 95. yılı, şehirde düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında 21 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirne Belediyesi ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı iş birliğiyle “Atatürk’ün Edirne Ziyaretinin 95. Yılı Paneli” düzenlenecek.

PANELDE 3 KONUŞMACI YER ALACAK

Moderatörlüğünü Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç’ın üstleneceği panelde, Dr. Öğr. Üyesi Veysi Akın, "Milli Mücadele'de Atatürk ve Edirne Davası" başlığıyla kentin kurtuluş sürecini, Prof. Dr. Nurten Çetin, "Atatürk ve Edirne" konulu sunumuyla Ata’nın şehirle olan şahsi temaslarını, Doç. Dr. Ercan Yılmaz ise "Edirne Atatürk Anıtı" sunumuyla kentin simge yapılarının sanatsal ve tarihi arka planını katılımcılara aktaracak.

Tekirdağ BİK’te görev değişimi
Tekirdağ BİK’te görev değişimi
İçeriği Görüntüle

“ATAMIZIN İZİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 95 yıl önce şehrimize attığı her adım, bizler için birer bağımsızlık ve çağdaşlık meşalesidir. Edirne halkı, Atasının ilkelerine her zaman büyük bir sevgi ve sadakatle bağlı kalmıştır. Bu panel aracılığıyla hem tarihimize ışık tutacak hem de Atamızın şehrimize verdiği değeri bir kez daha akademik perspektifle değerlendireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu önemli günde bizlerle olmaya davet ediyorum” dedi.

“ATATÜRK VE AİLE” SERGİSİ AÇILACAK

Etkinlikler kapsamında Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Edirne Belediyesi iş birliğiyle “Atatürk ve Aile” sergisi de açılacak. 21 Aralık Pazar günü saat 11.00’de açılacak olan sergi, Atatürk’ün şahsi hayatındaki aile algısını ve Cumhuriyet’in inşasında aile kurumuna atfettiği stratejik rolü bütüncül bir bakış açısıyla yansıtmayı amaçlıyor.  Edirne Belediyesi Tarihi Ana Binası’nda açılacak olan sergi 21-28 Aralık tarihleri arasında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haber / Buse AKIN

Muhabir: Buse AKIN