Yüceer, Marmara Belediyeler Birliği encümen üyeliğine seçildi

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2024 yılı yeni dönem ilk meclis toplantısı önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNDEM 9.05.2024 11:11:00 0
Yüceer, Marmara Belediyeler Birliği encümen üyeliğine seçildi

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer meclis üyelerinin oylarıyla birliğin encümen üyeliğine seçildi.

İstanbul’da düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 2024 Yılı I. Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sırasıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün konuşmalarının ardından başkanlık, encümen ve komisyon üyeleri seçimlerinin yapıldığı toplantıda Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçildi.

 


MBB ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi olarak seçildi.


MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ


Meclis 1. Başkan Vekilliğine Hasan Akgün (Büyükçekmece Belediye Başkanı), 2. Başkan Vekilliğine Abdullah Özdemir (Bağcılar Belediye Başkanı) seçilirken, 1. Divan Katipliğine Elif Avcı (Şişli Belediyesi Meclis Üyesi), 2. Divan Katipliğine Sevgi Bıyıklı (Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi), Yedek Katip Üyeliğe  de Gökay Akand (Saray Belediyesi Meclis Üyesi), Anıl Dursun (Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi) ve Zehra Arslan (Gürsü Belediyesi Meclis Üyesi) seçildi. 


PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU


Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ahmet Sarıkurt (Çorlu Belediye Başkanı), Mehmet Murat Çalık (Beylikdüzü Belediye Başkanı), Birol Arslan (Kepez Belediye Başkanı), Ahmet Cin (Pendik Belediye Başkanı), Mevlüt Öztekin (Kağıthane Belediye Başkanı) seçilirken, Denetim Komisyonu’na Fatma Kaplan Hürriyet (İzmit Belediye Başkanı), Burhan Karışık (Erdek Belediye Başkanı), Bora Balcıoğlu (Silivri Belediye Başkanı), Alper Taban (İnegöl Belediye Başkanı), Abdurrahman Dursun (Sultangazi Belediye Başkanı), Afet, Risk Yönetimi ve Dayanıklılık Komisyonu’na Sabahattin Öztürk (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi), Doğaç Arabacı (Altıeylül Belediyesi Meclis Üyesi), Mehmet Nuri Paşa (Derince Belediyesi Meclis Üyesi), Oktay Yıldırım (Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi), Murat Gülbiçim (Körfez Belediyesi Meclis Üyesi) seçildi. 

 


KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ


Kentsel Hareketlilik, Ulaşım ve Lojistik Komisyonu’na Deniz Dalgıç (Mudanya Belediye Başkanı), Barış Antik (Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi), Burak Boğaç Baykal (Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi),  Ercan Alioğlu (Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi), İsmail Cankul (Kepsut Belediye Başkanı) seçilirken; İklim Krizi ve Çevre Komisyonu’na Nihat Arda Şahin (Sapanca Belediye Başkanı), Gamze Karslı (Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi), İbrahim Mart (Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi), Abdülhakim Kaya (Zeytinburnu Belediyesi Meclis Üyesi), Hakan Değirmenci (Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi), Tarım, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu’na Serkan Sak (Sındırgı Belediye Başkanı), Ercan Özalp (Vize Belediye Başkanı), Burak Tan (Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi), Selim Yavuz (Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi), Meryem Karaköse (Kağıthane Belediyesi Meclis Üyesi), Turizm ve Kültür Komisyonu’na Ebru Demir Arslan (Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi), Yahya Göztepe (Bozcaada Belediye Başkanı), Gökçe Onur Öktem (Edirne Belediyesi Meclis Üyesi), Zekiye Tekin (Pazaryeri Belediye Başkanı), Hüseyin Sinan Acar (Termal Belediye Başkanı), Göç ve Uyum Komisyonu’na  da Zülfükar Güneş Gülaydın (Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi), Özge Kaya (Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi), Tarık Burak Evin (Yalova Belediyesi Meclis Üyesi), Abdullah Yüksel (Sultanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi), Murat Türkyılmaz (Pendik Belediyesi Meclis Üyesi) seçildi. 


“ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENEBİLECEK”


Marmara Belediyeler Birliği encümen üyeliğine seçilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Marmara Belediyeler Birliği’nin, Marmara Bölgesi'nde yaşanan sorunlara çözüm üretme sürecinde önemli roller üstlenebileceğini dile getirdi. 


“İŞ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”


Türkiye'de belediyeler arası dayanışma ağıyla birçok sorunun çözülebileceğini, Marmara Belediyeler Birliği’nin de bu sürece liderlik edebilecek kapasitede bir kurum olduğunu kaydeden Yüceer, “Yeni dönemde belediyelerin güçlendirilmesi, kaynakların adil dağıtımı ve sorunların ortak çözümü için iş birliği ve dayanışma içerisinde olacağız” dedi. 


“TEKİRDAĞ’IMIZ İÇİN KAZANIM ELDE ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”


Marmara Belediyeler Birliği’nin yeni dönemdeki hedefleri arasında, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kaynakların adil dağıtımı, deprem ve iklim krizi gibi sorunlara ortak çözümler bulunmasının yer aldığını dile getiren Yüceer, “Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu sürece olabildiğince katkı sağlamak ve Tekirdağ’ımız için kazanım elde etmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.


Haber / İrem BANÇO