Vali Ekici, gençlerle iftarda bir araya geldi

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gençlik Merkezi’nde düzenlenen iftar programında gençlerle bir araya geldi.

KIRKLARELİ 29.03.2024 12:53:00 0
Vali Ekici, gençlerle iftarda bir araya geldi

İftar öncesinde AK Parti Kırklareli Milletvekili ile birlikte tek tek masaları gezen Vali Ekici, gençler ve aileleriyle sohbet etti. 

 

Ramazanın bereket sofrasında gençler ve aileleriyle beraber olmaktan büyük onur duyduklarını belirten Vali Birol Ekici, Kırklareli’nin okul sporları ve kulüp sporları ile bireysel sporcularla büyük başarılara imza attığını ifade etti. 

 

FUARDAN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

 

Bu başarıların sahibi olan sporculara, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılarının devamını dileyen Ekici, Gençlik Merkezimizin sadece sportif başarılar ile adının anılmadığını, bu yıl gerçekleşen dünyanın sayılı teknoloji fuarlarından olan Teknofest 2024 Fuarından da Kırklareli’nin birincilikle döndüğünü, bunu da gençlik merkezi bünyesinde Milli Teknoloji hamlesi ile hayata geçirilen Dene Yap Atölyesi öğrencileriile kazandıklarını belirtti. 

 

“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİNİ BUGÜNÜN GENÇLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

 

Vali Ekici, “Bu gurur dolu başarıya imza atan gençlerimizin Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfı işbirliğinde ortaokul ve lise seviyesinde elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, nano teknoloji ve malzeme bilimi, ileri robotik, robotik ve kodlama, mobil uygulama alanlarında eğitim almaya devam ediyorlar. Gençlerimize her alanda güveniyor ve inanıyoruz onlara her türlü desteği vererek daha büyük başarıları imza atacaklarına yönelik inancımız tam Türkiye Yüzyılı hedeflerini bugünün gençleri gerçekleştireceklerdir” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN