Vahap Akay’a Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde görkemli karşılama

İki dönemdir Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan ve üçüncü kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Vahap Akay, 7’nci mahalle mitingini Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaptı.

GÜNDEM 24.03.2024 13:36:00 0
Vahap Akay’a Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde görkemli karşılama

 

Miting saatine dakikalar kala alana gelen Vahap Akay, meşalelerle görkemli bir şekilde karşılandı.

 

Meclis üyesi adaylarının tanıtımının ardından Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerine hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “10 yıl boyunca büyük bir azimle, kararlılıkla hizmet etmenin gururuyla, onuruyla yanınızdayım. Bu topraklara birlikte yan yana, kol kola vererek, birbirimizden güç alarak, aynı heyecanla, 10 yıl önce yine bu meydandaydık, 5 yıl önce yine bu meydandaydık. Birbirimize olan güvenimiz, bağlılığımız, ilmek ilmek ördüğümüz bu gönül bağları nedeniyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi kararını vermiş. Yeniden kazanacağız” dedi. 


“BU GÖNÜL BİRLİKTELİĞİMİZİ YARINLARA TAŞIYACAĞIZ”


10 yılda yapılan yatırımları anlatan Vahap Akay, “Zor günü paylaşan, iyi günü paylaşan, her anı paylaşan bir belediye olduk da bugünlere geldik. O yüzden bu meydanlar bir gönül birlikteliğiyle doluyor. Boşa dolmuyor bu meydanlar. Yan yana olan, kol kola veren, ay yıldızlı Türk bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir belediye olduk bugüne kadar. Binleri, on binleri aynı meydanlarda buluşturan, binlerle, on binlerle milli bayramların coşkusunu, heyecanını yaşayan, yaşatan bir belediye olduk. Gençleriyle buluşan, festivallerde yan yana beraber şarkılar söyleyen bir belediye olduk. Tiyatrolarda, gösterilerde hemşehrileriyle buluşarak bir araya gelen bir belediye olduk. Kurduğumuz mahalle evlerinde kadınlarıyla üreten bir belediye olduk. Kandilde kandili unutmayan, öğretmenler gününde öğretmenleri unutmayan, çocuklarını hatırlayan, her anı paylaşan bir belediye olduk. Yani özetle hayatın her anını paylaşan, sevinci paylaşan, bir arada olan bir belediye olduk. Ayırmadan yaptık, ayrıştırmadan yaptık. Bu toprakların birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daha da güçlendirmek için, memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen herkesle beraber birlik beraberlik kardeşlik içerisinde yan yana, kol kola, omuz omuza vererek bugünlere kadar geldik. Allah bu birliği, beraberliği bozmasın. Allah bu birliği, beraberliği bozmaya çalışan, ayrımcılık yapanlara da fırsat vermesin inşallah. Biz bu günlere, bu anlara ilmek ilmek dokuyarak geldik. Bize inanan, bize güvenenlerin gücüyle beraber geldik. İlmek ilmek ördüğümüz bu gönül bağlarını, bu gönül birlikteliğini yarınlara taşıyacağız. Birliği, beraberliği, kardeşliği bu topraklarda egemen kılmaya devam edeceğimiz bir yeni 5 yıla hazırlanıyoruz” diye konuştu. 

 


“BİRÇOK YENİ YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİK”


Son 10 yılda Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini söyleyen Akay, “Buralara gelip gidenler olmuş. Boş boş konuşanlar olmuş. Anlatacağım birazdan. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Mahalle Evimiz, düğün salonunun arkasında hazır. Kadınlarımızı Yıldırım Beyazıt Mahalle Evi’nde buluşturacağız. İnşallah taziye eviyle buluşacağız. Bu dönem hayata geçirdiğimiz halk ekmek 14 satış noktasında 40 bin ekmek üretimi ile Çerkezköylü hemşehrilerimizin ekonomilerine destek olmak için hizmet etmeye devam ediyor. Yetmez. Yeni dönemde halk etle buluşacağız. Halk sütle çocuklarına süt dağıtan bir belediye olacağız. Trafik sorunlarına yeni çözüm önerileriyle karşınızda olacağız. Ulaşımda bir revizyona gideceğiz. Bu dönem 2 yeni kent lokantası açacağız. Halk kartla dayanışma sürecimize yeni bir düzen getireceğiz. Bu dönem Tarım Sokak üzerindeki aydınlatma çalışmalarını Tredaş’ın direklerini yeraltına alamamasından dolayı yapamamıştık. İnşallah bu dönem Tredaş bu hatları aşağıya alacak biz de ışıl ışıl yepyeni bir Tarım Sokak yapacağız. Turna Sokak’ta yaptığımız orta refüj aydınlatma çalışmalarını Tarım Sokak’ta tamamlayacağız. Bu dönem altyapıda kanal, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon kazıları olacak. Kazıların olacağı alanlarda üstyapı çalışmaları yapmadık. Bazı sokaklarımızda eksiklikler var. Sebebi altyapı çalışmalarının tamamlanmamış olmasıdır. İnşallah altyapıdan sonra üstyapıyı tamamlayacağız” dedi. 


“SİZ GÖRMEYELİ MEMLEKETTE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”


Bu dönem 57 sokakta asfalt, beton, parke taş çalışmasının yapıldığını ifade eden Akay, “Bu dönem Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne bir söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk da geldik. Düğün salonumuz Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin emrinde. Kayıtlar açılıyor. O güzel salon Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne hayırlı uğurlu olsun. Geçtiğimiz dönem 170 dönümlük bir kent ormanını, bir piknik alanını hemşehrilerimizin hizmetine sunmuştuk. Şimdi ilave 580 dönümlük kent ormanı 170 dönüme ilave oluyor. Çalışmalar yüzde 85 seviyesine geldi. Mayıs’ta, Haziran’da hemşehrilerimizin hizmetinde. Birileri gezmiş dolaşıyorlar. Piknik alanı yok diye açıklama yapıyorlar. Ya kardeşim Çerkezköy’ü çıkın gezin bakalım neler olmuş memlekette. Siz görmeyeli memlekette çok şey değişti kardeşim, gezin dolaşın bakalım neler olmuş. Yukarıya bir de gölet yaptık, çıkın göletin başına bir fotoğrafınız olsun Çerkezköy’de. Görün bakalım bu toraklara ne güzellikleri kazandırmışız biz” diye konuştu. 

 


“MEYDANI BOŞ ZANNETMİŞLER”


Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’nin geçtiğimiz günlerde Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki sözlerine de cevap veren Akay, “Mahalleye gelmişler. Meydanı boş zannetmişler.  Halbuki meydan ağzına kadar tıka basa dolu. Bindirilmiş kıtalar yok. Mahalle burada. ‘Bu mahalle kaderine terk edildi’ demişler. ‘Yıldırım Beyazıt Mahallemizde bir deremiz var. Kanalizasyonlar dereye akıyor. Mahalleye kokudan girilmiyor’ demişler. Bu memleketi tanımayanlara, bu memleketin tarihini bilmeyenlere tarihini hatırlatmak benim boynumun borcu. 2014 yılında ben bu sokaklarda kapı kapı gezdiğimde, sizlerden oy isterken, ‘beni bu topraklara belediye başkanı yapın. Ben bu topraklara hizmet etme mücadelesi azmi içerisindeyim. 35 yaşında bir kardeşinize destek olun, ben bu topraklara hizmet edeceğim’ diye karşınıza çıkmıştım. O gün Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde gezip dolaşırken bu memleketin en büyük sorunu ‘biz kapımızı, penceremizi o bataklık Kavakdere yüzünden açamıyoruz’du. Sonra ne oldu? Biz o dereyi 2014-2019 döneminde büyükşehirle beraber o dereyi ıslah edeceğiz dedik. 

 

Dereyi ıslah ettik. Dere kenarındaki yapıları kaldırmak zorunda kaldık, kaldırdık ve dereyi komple ıslah ettik. Islah ederken Kavakdere’ye deşarj olan 8 tane kanalizasyon hattını kestik attık, yeni hatlar çektik. Yine Kavakdere’yi ıslah ederken 8 tane de fabrikanın o dereye giden atığını kestik attık. Kanalizasyon ve fabrika atıkların yıllar boyunca Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne solutanlar 10 sene sonra çıkmışlar kokudan bahsediyorlar. Sen 10 sene önce gelecektin buraya. Bıraktığınız belediyenin bu mahalleyi nasıl kokuya boğduğunu o zaman görecektin kardeşim sen. Biz o dönemde kanalizasyon kokusuna, fabrika atıklarının kokusuna mahkum edenlerin karşısında Kavakdere’yi baştan sona ıslah ettik. Bu mahalleyi 2017 yılında önce kokudan kurtardık. Sonra ‘bu mahallenin yaşam alanına ihtiyacı var’ dedik. Naim Süleymanoğlu Parkı orada. 

 

13 bin metrekare park alanını Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin hizmetine sunduk. Sonra ‘Serkan Müjgan Karagöz Okulu’nun oradan başlayarak Naim Süleymanoğlu’nun başından Kavakdere’nin başına giden park alanı Barbaros Caddesi’nden çıkacak’ demiştik. Bu dönemde 22 bin metrekare yeni yaşam alanını Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne kazandırdık. Şimdi soruyorum bu memleketi kaderine terk eden kimmiş kardeşim? Bu memleketi kaderine terk eden sizsiniz. Pis havayı bu hemşehrilerime solutan sizsiniz, 10 sene sonra çıkmış gelmişsin buralara diyorsun ki ‘burada havalar bilmem ne olmuş.’ Geç kardeşim bunları. Bu millet senin anlattığına mı inanacak yoksa yaşadığı değişime mi inanacak. Yaşadığına inanacak tabi ki. Lafa gelince ‘millete tepeden bakmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz’ diye cümle kuruyorsun. Millete tepeden bakan siz, bu millete hizmet eden de biziz kardeşim, kimse kusura bakmasın. Kimse bu milletin gözünü kör, kulağını sağır, burnunu da nefes alamıyor zannetmesin.  Biz bu topraklarda bu değişimi, bu dönüşümü gönül birlikteliğine inanarak yaptık. Biz aynı bakışla, aynı kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğiz inşallah” dedi. 

 


“BÜTÜN YARIM YAMALAK İŞLERİNİZİ BİZ TOPLUYORUZ”


Akay, “Demiş ki arkadaşımız ‘kütüphaneyi sen yapmadın hayırsever yaptı’ Ne desem bilemiyorum. Hayırseveri bulmuşuz, Allah razı olsun de. Gitmişiz proje hazırlatmışız, Allah rahmet eylesin Andon Arakelyan, ‘bu toprakların çocuklarına bir kütüphaneyi yaparım’ dedi. Ona kısmet olmadı, mirasçılarına kısmet oldu. Günde bin kardeşimizin girdiği Kent Kütüphanesi’ni kazandırdık. ‘Atatürk Viyadüğünü sen genişletmedin, yapan Büyükşehir’ demiş. Evet kardeşim Büyükşehir’e genişlettirdik. Sizin zamanında beceremediğiniz, viyadüğünü yapıp yürümeye yolun olmadığı, engelli kardeşlerimizin geçemediği viyadüğü büyükşehire genişlettik. Bizler de aydınlatmasını yaptık. Allah razı olsun de. Atatürk Kültür Merkezi’ni büyükşehir yapmış. Yaptırdık kardeşim. Binlerce hemşehrim oraları kullanıyor. Demiş ki ‘Yarım yamalak yapmışız’ Yarım yamalak yapmak sizin işiniz. Bütün yarım yamalak işlerinizi biz topluyoruz. 10 yıllık hezimetinizi biz tamamlıyoruz. Memleket de bunu biliyor kimse merak etmesin” diye konuştu. 


“SİZİN BİR HESABINIZ VARSA, BU MİLLETİN DE BU OYUNU BOZMA HESABI VAR”


Bu topraklarda birçok iş yaptıklarını söyleyen Akay, “Büyükşehirle beraber yaptık. Büyükşehir’e destek olduk, onlar bize destek oldu. Biz elimizden gelen her şeyi büyük bir azimle, büyük bir kararlılıkla yaptık. Eserler ortada. Biz birçok iş yaptık, hemşehrilerimiz ne yaptığımızı, nasıl mücadelelerin içerisinden geçtiğimizi zaten çok iyi biliyor. Ben 10 yıldır bu topraklarda belediye başkanıyım. Bak 10 yıl sonra gelmişim Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne. Yıldırım Beyazıt Mahallesi beni bağrına basmış be kardeşim. Ben alnım ak, başım dik yeniden meydanlardayım. Ben 10 yıldır görev yapan birisi olarak bugün buradayım. Eksikler olmuştur, hatalar olmuştur. Dört dörtlüğüz demiyorum. Ancak iyi niyetli bir belediyeciliği biz bugünlere kadar taşımışız. Şimdi ben soruyorum, 10 yıl boyunca ben buradaydım, yaptıklarım ortada. Sen 5 yıl ilçe başkanlığı yaptın. Bana anlatır mısın? Hangi işi ben bu hemşehrilerimiz için yaptım diyebildin? Sen ilçe başkanı, ben belediye başkanıyken, dönemin kaymakamıyla, ilçe milli eğitim müdürüyle, dönemin iktidar partisi milletvekiliyle bu toprakların çocukları 60 kişilik sınıflarda okumasın, bu topraklara okullar lazım diye kapı kapı gezdik.

 

 Sen ne yaptın? Bir arpa boyu iş yaptığını gören varsa ben başka bir şey demeyeceğim. İlçe başkanıydın, hiçbir şey yapmadın, şimdi çıkmışsın ‘hizmet edeceğim’ diye milletin karşısına çıkmaya çalışıyorsun. Bu millet her şeyin farkında kimse kusura bakmasın. İlçe başkanıyken bir gölge başkan gibiydin. Birilerinin gölgesindeydin. Şimdi emekçiye baskı kuran, emekçinin oyuna göz diken, emekçinin oyuna sahip çıkmaya çalışan sendikacıların gölge başkanı olma yolundasın. Allah yolunu bahtını açık etsin senin. Yine aynı terane, yine aynı senaryolarla, sosyal medyada sahte sahte hesaplarla milletin kafasını karıştıracağınızı zannettiğiniz bir seçime gidiyorsunuz. Allah size kolaylık versin. Bu millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bir hesabınız var. ‘Onu oradan destekletirsem burayı böler, bunu buradan destekletirsem burayı böler, biz de seçimi kazanırız’ diyorsunuz. Ya sizin bölerek, parçalayarak seçim kazandırma hesabınız varsa bu milletin de birleştire birleştire bu oyunu bozma hesabı var. Bunu hiç mi düşünmediniz? Bu topraklarda yaşayan herkesin Çerkezköy’ün 10 yıllık değişiminde bir gördüğü var. Bunu hiç mi hesaba katmadınız siz?” diye seslendi. 


“YENİDEN KAZANACAĞIZ”


İlmek ilmek ördükleri gönül birlikteliğiyle 2014’ten 2024’e geldiklerini, şimdi vatandaşlardan aldığı güçle, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden aldığı enerjiyle yeniden kazanmak üzere yollarda olduklarını söyleyen Akay, “Yeniden kazanacağız. Yan yana kazanacağız. Bana bu güzel heyecanı, coşkuyu yaşatan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. 31 Mart’ta sandıklara buluşacağız” dedi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri, Vahap Akay’a yoğun ilgi gösterirken, konuşmasının ardından kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen mahalle sakinleriyle tek tek fotoğraf çektiren Vahap Akay, oyun havaları eşliğinde oynayan vatandaşlara da mahalle sakinlerine de zaman zaman eşlik etti. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU