Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması düzenlenecek

Kırklareli İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan ‘Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Çekme Yarışması’ hakkında bilgi verildi.

KÜLTÜR SANAT 26.02.2024 14:16:00 0
Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması düzenlenecek

Yarışma, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında; ‘Çanakkale Ruhu’ teması ile fotoğraf alanında yapılacak.

Başvurular, il ve ilçe müftülüklerine veya Diyanet Gençlik Hizmet Mekânlarına yapılacak. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olarak belirlendi. Yalnızca örgün eğitime devam eden üniversite (önlisans/lisans) öğrencileri katılabilecek. Yarışma, il müftülüklerince 18 Mart Pazartesi günü sonuçlandırılacak. Dereceye giren öğrenciler, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecek.

 

BİRİNCİYE 2 BİN TL VERİLECEK 

 

Yarışma, il müftülüklerinde oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecek. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il müftülükleri tarafından; birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülü verilecek. Değerlendirme komisyonunca; konuyu fotoğrafta ifade edebilme gücüne 40 puan, fotoğrafın kalitesine 30 puan, özgünlüğe 30 puan verilecek. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, müftülüklerce bir sonraki yıl Mart ayına kadar muhafaza edilecek. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ