Trafik Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Trafik Haftası, Edirne’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Trafik Haftası dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde stantlar kuruldu.

EDİRNE 7.05.2024 17:16:00 0
Trafik Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Edirne Valisi Yunus Sezer de 04-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Trafik Haftası” dolayısıyla kurulan stantları ziyaret ederek, stantlarda Kırklareli’ndeki trafik ekiplerinin kullandığı ekipmanları inceledi.

 

KASK KULLANIMININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Vatandaşların trafik kurallarına uymasının önemine dikkat çeken Vali Sezer, daha sonra eğitimlerde kullanılan gözlüğü kullanarak platformda test yaptı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere de katılan ValiSezer, motosiklet sürücülerinde kask kullanmanın önemine dikkat çekerek sürücülere reflektör yelek hediye etti. 

 

“ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYALIM”

 

Ülke genelinde trafikle ilgili farkındalığı artırmak için emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı, Karayolları, Belediye, AFAD ve 112 ekiplerinin aktivitelerde bulunduğunu belirten Vali Sezer, “Bu hafta boyunca bu faaliyetlerimiz devam edecek. Bugün de Saraçlar Caddesi’nde trafikle ilgili kullanılan malzemelerin tanıtımının yapılması, broşür dağıtılması için stantlar kuruldu. Selimiye Camii’nin önünde de uygulama yaparak sürücülerimizi ve yayalarımızı bilgilendirecekler. Alkollü araç kullanmak demek kazaya da davetiye çıkarmak demek. Lütfen rica ediyoruz, istirham ediyoruz, trafikteyken alkollü araç kullanmayalım” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO