Tekirdağ, kalkınma yolculuğunda önemli bir rol üstleniyor

Cumartesi günü Çerkezköy’de bazı fabrikaların açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çerkezköy’deki programlarının ardından Muratlı ve Tekirdağ’da da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

TEKİRDAĞ 6.05.2024 11:25:00 0
Tekirdağ, kalkınma yolculuğunda önemli bir rol üstleniyor

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ile birlikte Muratlı OSB’de faaliyet gösteren Akpa Kimya Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ni ziyaret eden Bakan Kacır, Fabrika Toplantı Salonunda tesis hakkında bilgi alırken, ardından da tesisi gezdi. Bakan Kacır ve Vali Soytürk’e ziyaretleri esnasında AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan ve Gökhan Diktaş, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, protokol üyeleri ve fabrika yetkilileri eşlik etti.

 

ÜRETİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

 

Muratlı OSB’de faaliyet gösteren Akpa Kimya Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. ziyaretinin ardından esnasında Vali Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan ve Gökhan Diktaş, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, protokol üyeleri ve fabrika yetkilileri ile birlikte Özcanlar Köfte Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Tesisi gezen Bakan Kacır ve Vali Soytürk tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ ziyareti kapsamında Tekirdağ Valiliği’ni de ziyaret etti. Valilik önünde karşılanan Bakan Kacır, ardından Valilik Şeref Defterini imzaladı. Bakan Kacır, yaptığı açıklamada Tekirdağ'da faaliyet gösteren fabrikaların ve yine güneş paneli üretimi yapan fabrikanın açılışını Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yine teknoloji odaklı sanayi hamlesinde desteklediğimiz ve ilaç hammaddesi üretmekte, geliştirmekte olan bir fabrikamızı daha aynı Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaret ettik. Daha sonra Muratlı Organize Sanayi Bölgemizde kimya sektöründe alanında öncü firmalardan birini ziyaret ettik. Tekirdağ'ın sanayicileri ile Organize Sanayi Yönetimi ile istişare toplantısında, saygıdeğer Valimiz ile milletvekillerimizin katılımı ile bir araya gelmiş olduk” dedi. 

 

“KALKINMA YOLCULUĞUNDA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR”

 

Tekirdağ sanayisinin yıldan yıla geliştiğini ve Bakanlığın destekleri ile de çevre dostlu yeşil üretim esaslı olarak Türkiye'nin sanayileşme sürecinde kalkınma yolculuğunda günden güne daha önemli bir rol üstlendiğini belirten Bakan Kacır, “İnşallah önümüzdeki dönemlerde Organize Sanayi Bölgelerimizi Planlı Sanayi alanlarına, endüstri bölgelerimizi büyütmeye devam ederken, yeşil üretim yaklaşımını esas almayı sürdürüyor olacağız” diye konuştu. 

 

“ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Son 22 yılda Tekirdağ sanayisinde planlı sanayileşmeyi desteklemek adına çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Kacır, “13 Milyar liralık bir kaynağı Tekirdağ'ın planlı sanayi alanları için Organize Sanayi Bölgeleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Tekirdağ'a sunduk ve bu kaynağın yarıya yakınını derin deşarj projesi gerçekleşsin diye Ergene Havzası Projesi kapsamında Tekirdağ'a kazandırmış olduk. Bu projeyi çok büyük ölçüde tamamladık. Şimdi önümüzdeki dönemde ilave kolektör hatlarının inşatlarını da inşallah hızla tamamlayacağız. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapmaya Tekirdağ'ın on yıllardır birikmiş sorunlarını çözebilmek adına sanayicilerimiz ile işbirliği halinde gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki; tüm paydaşlarımızda bizim ile birlikte Tekirdağ'ın geleceği için, ülkemizin geleceği için özellikle bu alanda gayretlerini önümüzdeki dönemde hayata geçiriyor, sürdürüyor olsunlar. Buraya gelmeden önce Tekirdağ'ın iftihar markalarından birini, Özcanlar Köfte'nin üretim tesislerini de ziyaret ettik. Tekirdağ köftesi coğrafi işaretli bir üründür. İnşallah önümüzdeki dönemde de hızla dünya markası olur” dedi. Ziyarette Vali Soytürk, sanayi alanında çalışmalar hakkında Bakan Kacır’a bilgi verdi.Bakan Kacır’ın Valilik ziyaretinde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş ve Çiğdem Koncagül, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut ve il protokolü hazır bulundu.

 

Haber / Buse AKIN