“TBMM’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirildi”

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 22.04.2024 16:33:00 0
“TBMM’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirildi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, “TBMM’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirildi” dedi. 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolun en önemli temel taşlarından birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir” dedi. 

 

“GELECEĞE DAHA DA GÜVENLE BAKIYORUZ”

 

Gürdal, “Sevgili çocuklarımızın, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştiklerini gördükçe geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. İnanıyoruz ki çocuklarımız sadece ülkemizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmakla kalmayacak, dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunacaklardır.Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 104. Açılış Yıldönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ