“Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir”

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Kırklareli’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

KIRKLARELİ 7.05.2024 16:57:00 0
“Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir”

Kırklareli programında ilk olarak Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Bal ile birlikte Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun'la bir süre görüşen Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, daha sonra Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Bal ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal LiliyarÖzefsun ile birlikte Kırklareli Valisi Birol Ekici'yi makamında ziyaret etti. 

 

PLANLAMALAR VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ziyarette Kırklareli’ndeki mesleki eğitim çalışmaları, yürütülen faaliyetler, planlamalar ve projeler hakkında konuşuldu.Okul ziyaretleri kapsamında Kırklareli'nin en köklü ve tarihi okullarından Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Karagöz, yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla atölye alanlarını gezdi. Bilişim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makina Teknolojisi, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanlarını ziyaret eden Karagöz, faaliyetleri yerinde inceledi. 

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Daha sonra Kırklareli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Genel Müdür Ali Karagöz, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Burada Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Ekmek Üretim Tesisi, Hardaliye Üretim Tesisi, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, Moda Tasarım Teknolojileri Alanlarını ziyaret etti.

 

MESLEKİ EĞİTİM, GELECEĞE GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLAYACAK ANAHTARDIR”

 

Karagöz, Kırklareli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya da katıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, sektör temsilcileri, İl Protokolü, STK Temsilcileri, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ortaokul müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Genel MüdürAli Karagöz, “Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir. Yetenekli çocuklarımızı yönlendirip geliştirerek, toplumumuzu güçlendiririz. Mesleki eğitim, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak anahtardır” dedi. Karagöz son olarak Lüleburgaz ilçesine geçerek, Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunduktan sonra Kırklareli’nden ayrıldı. 

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ