Mahşer-i Cümbüş, Çerkezköy’de sanatseverlerle buluştu

Türkiye'de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş ekibi, önceki akşam saat 19.30’da ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne aldı.

KÜLTÜR SANAT 15.02.2024 14:02:00 0
Mahşer-i Cümbüş, Çerkezköy’de sanatseverlerle buluştu

Yiğit Arı, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Fatih Günay, Gökhan Halimoğlu ve Güray Özcan’ın yer aldığı Mahşer-i Cümbüş ekibi ile Çerkezköylü tiyatro severler eğlenceli bir gece geçirdi. 

 

 

 

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de sahnelenen oyunu Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda tiyatro sever izledi. 

 

 

 

 

PERFORMANSLARIYLA BEĞENİ TOPLADILAR

 

Mahşer-i Cümbüş ekibi, izleyicilerin belirlediği konularda sergiledikleri performanslarla beğeni topladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren tiyatro beğeniyle izlenirken, izleyiciler de zaman zaman oyuna dahil oldu. 

 

 

 

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Oyunun sonunda Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, oyuncuları performanslarından dolayı tek tek tebrik ederek onlara çiçek takdim etti. 

 

 

 

 

 

2001 YILINDA KURULDU

 

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının ağustos ayından itibaren faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergileyen, Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporunu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Ekip, bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı. 12. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden grup, Doğaçlama Tiyatro Kursu vererek, yeni nesil tiyatrocular yetiştirmeye devam ediyor. 

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU