Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören tüm sınıf düzeyinde 60 öğrencinin katılımıyla Tatlı Yarışması düzenlendi.

TEKİRDAĞ 25.04.2024 10:14:00 0
Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Yarışmacıların tabakları Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ve TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi ünlü aşçılardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz'ın da katılım sağladığı yarışma sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi, ilk 3’e giren öğrencilere de madalya ve bıçak seti hediye edildi. 

 

Yiyecek Hizmetleri alanının yanı sıra Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Moda Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik Tatlı Yarışması düzenlendi. 

 

60 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören tüm sınıf düzeyinde 60 öğrencinin katıldığı yarışmada jüri üyesi olarak Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek ve TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi ünlü aşçılar yer aldı. Birbirinden iddialı tabakların kıyasıya yarıştığı yarışmada jüri üyelerinin ilk üç dereceyi alan yarışmacıları seçerken bir hayli zorlandığı görüldü.

 

BIÇAK SETİ HEDİYE EDİLDİ

 

Yarışmada Nisa Karataş birinci olurken, Esra Kabaca ikinci, Betül Turan üçüncü oldu. Yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere madalya ve bıçak seti edilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi verildi. Belge töreninden sonra başta federasyon başkanı olmak üzere, jüri üyelerine, emeği geçen öğretmenlere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu, Uluslararası Yemek Yarışmalarına hazırlık niteliği taşıyan bu tip yarışmaların öneminden bahsetti. 

 

UYGULAMA RESTAURANTI KAZANDIRACAĞIZ”

 

Kısa bir süre önce Denizli'de yapılan Uluslararası Yemek Yarışmasında Türkiye Birinciliği kazandıklarını anımsatan Selimoğlu, bu başarıyı sürdürülebilir hale getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Dört yıldır Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yaptığını belirten Selimoğlu, Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda bir 4 yıl daha görev süresinin uzatıldığını ifade ederek, “İkinci dört yıllık çalışma döneminin vizyon projesi olarak okula bir Uygulama Restaurantı kazandıracağız” dedi. 

 

“CİRONUN 10 MİLYONA ÇIKMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Döner Sermaye çalışmaları konusunda da Tekirdağ'da öncü liseler arasında yer aldıklarını belirten Okul Müdürü Selimoğlu, 2023 yılı döner sermaye cirosunun yaklaşık 3 milyon TL olduğu işaret ederek, yapılacak olan Uygulama Restaurantı ile bu cironun yıllık 10 milyon TL olmasını hedeflediklerini söyledi.Günlük tabldot, catering hizmet, hafta sonu kahvaltı konsepti ve yaz aylarında kır düğünü organizasyonlarının da yapılmasının planlandığı Uygulama Restaurantı’nda mezun olan birçok öğrencinin istihdam edileceğini belirten Selimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ya yatırım planı ya da hayırsever katkısı ile projenin başlatılması konusunda çalışmalara başladığını ifade etti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU