Karnelere, sosyal etkinliklere katılım durumları da eklenecek

2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlanacak yeni tasarımlı karnelere sadece akademik başarının değil, sosyal etkinliklere katılım durumunun da ekleneceği belirtildi. 

EĞİTİM 21.03.2024 15:28:00 0
Karnelere, sosyal etkinliklere katılım durumları da eklenecek

 

Daha önce sadece ders ve davranış notlarını içeren öğrenci karnelerinde büyük bir tasarım ve içerik değişikliğine gidilirken, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlanacak yeni tasarımlı karnelere sadece akademik başarının değil, sosyal etkinliklere katılım durumunun da ekleneceği belirtildi. 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.Öğrencilerin sosyal etkinlikleri karnelerinde, katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma şeklinde dört ana düzeyde işlenecek. Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştiği yere göre de okul içi, okullar arası, ilçe geneli, il geneli, bölgesel, ulusal ve uluslararası olarak değerlendirilecek” denildi. 

 

SİSTEME BAKARAK GÖREBİLECEK

 

Yeni düzenlemeyle öğrencilerin karnelerinde ders notlarıyla birlikte sosyal etkinlik durumlarını da görebileceği belirtilerek, “Yeni uygulama kapsamında, e-Okul sisteminde öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin tutulan kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşirken rehberlik hizmetlerine de kaynaklık etmesi amaçlanıyor.Bu kapsamda okul idaresi ve öğretmenler, okula gelen bir öğrencinin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini, ilgi ve becerilerinin neler olduğunu sisteme bakarak görebilecek. Uygulamayla ayrıca öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca okul, okullar arası, ilçe, il, bölge, ulusal veya uluslararası düzeyde katıldıkları yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler, e-Okul sistemi içinde ayrıntılı döküm hâlinde yer alacak. Böylece öğrencilerinin öğrenim hayatları boyunca yaptıkları tüm sosyal etkinlikler e-Okul'daki resmî kayıtlardan takip edilebilecek” ifadelerine yer verildi. 

 

Haber Merkezi