İŞKUR’dan öğrencilere rehberlik hizmeti

Tekirdağ İŞKUR Meslek Danışmanları; öğrencilere, gençlere, velilere ve rehber öğretmenlere yönelik meslek seçimi ve mesleki rehberlik faaliyetleri sürdürüyor.

TEKİRDAĞ 22.04.2024 16:42:00 0
İŞKUR’dan öğrencilere rehberlik hizmeti

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevli Meslek Danışmanları Serpil Yücel ve Filiz Key tarafından Profil Temelli Danışmanlık Sistemi kapsamında önceki gün Namık Kemal Lisesi öğrencilerine sunum yapıldı. 

 

GELECEĞİN MESLEKLERİ

 

Meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; İş Kurumu hizmetlerinin tanımı yapılırken, “Meslek nedir, meslek seçimini önemi, meslek seçimini etkileyen faktörler, Mesleki Yönelim Test Bataryası, geleceğin meslekleri” gibi konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

İSTEK VE BECERİLERİNE GÖRE MESLEK SEÇİMLERİNE YÖN VEREBİLİRLER

 

Meslek danışmanlarının öğrencilerin meslek tercihinde yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi/mesleği seçmesi için yol gösterdiğini belirten yetkililer, “Çalışma yöntemleri bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleşmektedir.Öğrencilerimiz, Kurumumuza gelerek Meslek Danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilir, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilirler” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO