İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu yılın ikinci toplantısını yaptı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun, 2024 yılı ikinci olağan toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan başkanlığında online olarak gerçekleştirildi.

KIRKLARELİ 26.04.2024 10:00:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu yılın ikinci toplantısını yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında 81 İl Vali ve Kurul Üyelerinin katılımıyla saat 14.00’te eş zamanlı ve online olarak düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı ikinci olağan toplantısına Kırklareli Valisi Birol Ekici de Valilik Atatürk Toplantı Salonundan Kurul Üyeleri birlikte video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının etkinliğinin artırılmasına ilişkin değerlendirilmelerde bulunuldu.

 

EN YÜKSEK İSTİHDAM ORANINA SAHİP

 

81 ilde eş zamanlı online olarak düzenlenen toplantının ilk oturumunun ardından Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2024 yılı ilk 3 ayı içerisinde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 4 bin 704 bireysel danışmanlık görüşmesi ile 682 işveren danışmanlığı gerçekleştirildiğini, ziyaretler sonucu işverenlerden alınan işgücü talepleri ile iş arayan vatandaşlardan 59’u engelli olmak üzere 2 bin 236’sının kurumları aracılığıyla özel sektörde istihdam edildiğini, TUİK tarafından açıklanan 2023 yılı işgücü istatistiklerine göre Kırklareli’nin Edirne ve Tekirdağ illeri ile birlikte yer aldığı TR21 bölgesinin en yüksek istihdam oranı ile işgücü katılma oranına sahip bölgesi olduğunu belirtti.

 

7 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

 

İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik verilen hibe desteği miktarının 150 bin liradan 400 bin TL’ye, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik hibe desteği miktarının ise 110 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseltildiğini ifade eden Babalıoğullu, 2. dönem proje başvurularının ise 7 Haziran tarihine kadar süreceğini belirtti. Toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri de alındı. 

 

TEKİRDAĞ’DA DA YAPILDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımlarıyla düzenlenen toplantıda Türkiye’nin bütün illerindeki İİMEK üyelerine İİMEK’lerin etkinliğinin arttırılması için yapılması gerekenler ile aktif işgücü piyasası politikaları ve iş sağlığı ve güvenliği konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Nisan ayı olağan toplantısına, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlık etti.

 

2024 YILI PLANLAMALARI ANLATILDI

 

Toplantıda, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen tarafından, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün faaliyet ve çalışmaları ile 2024 yılı planlamaları hakkında sunum yapıldı. Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Hizmetleri Protokolü kapsamında Tekirdağ İli MBRD Alt Çalışma Grubu toplantısında alınan kararlar hakkında İİMEK’e bilgi sunuldu.Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Tekirdağ’daki okullarda açılacak olan alan ve dal taleplerinin görüşüldüğü toplantıda iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılması gerekenler, alınabilecek tedbirler ve denetimler de konuşuldu.

 

Haber / Buse AKIN