Hıdırellez ritüelleri ilgi gördü

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Kakava- Hıdırellez Şenlikleri, sona erdi.

EDİRNE 7.05.2024 11:39:00 0
Hıdırellez ritüelleri ilgi gördü

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla Sarayiçi’nde düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında Geleneksel Kakava Ateşinin yakılmasının ardından Hıdırellez Ritüelleri yerine getirildi.

 

DANS GÖSTERİSİ İLE BAŞLADI 

 

Kakava-Hıdırellez Şenlikleri’nin üçüncü günü Kakava Ritüeli Dans Gösteri ile başladı. Hıdır ve İlyas’ın buluşmasının canlandırıldığı dans gösterisinin sahnelenmesinin ardından Tunca Nehri’ne Dilek Atma Ritüeli için Fatih Köprüsü’ne çıkan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce vatandaş ile birlikte "Bolluk, bereket, mutluluk, sağlık, barış, sevgi, huzur" yazılı dilek çiçeğini, Tunca Nehri’nin sularına bıraktı. Rengârenk giyinen vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

 

BAŞKAN DARBUKA ÇALDI 

 

Başkan Gencan Akın, "Oldukça güzel iki gün geçirdik, bugün de son gün. Çok güzel sahne performansları izledik. Görüyoruz ki Edirne'nin her geçen gün turizm potansiyeli artıyor, biz de bundan çok memnuniyet duyuyoruz. Misafirlerimizden çok güzel eleştiriler aldık, muhakkak ki eksikliklerimiz de vardır. Biz bu anlamda anket çalışması da yaptırdık. İnşallah önümüzdeki yıl bu eksikliklerimizi tamamlamış şekilde daha iyi şartlarda etkinliğimizi sürdüreceğiz" dedi.Öğlen saatlerinde Saraçlar Caddesi’nde devam eden kutlamaları etkinlikleri kapsamında ise Mor-İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu ve Edirne Belediye Bandosu Gösterisi sahne aldı. Vatandaşlara, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da darbuka çalarak katıldı.

 

“DAHA GÜZEL ŞENLİKLER VE FESTİVALLER YAPACAĞIZ” 

 

Organizasyonun son gününde Mor-İz Kadın Meclisi ile beraber olduklarını kaydeden Başkan Gencan Akın, “Şehir dışından gelen vatandaşlarımız, şehirlilerimiz, hep beraber çok eğlendik. Özellikle kadınlarımız özgürce ve gönüllerince eğlendiler. Çok güzel sahne performansları izledik. Çok keyifliydi. Gerçekten muazzam biz kalabalık vardı. Alanda ve şehrimizde hepimizin gözlemlediği önceki senelere nazaran çok daha büyük bir kalabalık vardı.Bu bir başlangıçtı. Daha güzel şenlikler ve festivaller yapacağız. Bunu kapanışımızın bir kadın topluluğuyla olması, kadın odaklı olması beni çok memnun etti. Edirne her şeyin en güzeline yakışan bir şehir, Edirne’ye gelen misafirlerimiz her şeyin en güzeline yakışıyor. Bizde onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Erdal AYDIN