Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Çorlu Belediyesi tarafından geleneksel hâle getirilen Hıdırellez Şenliği’nde buluşan vatandaşlar, yakılan şenlik ateşinden atlayıp dans ederek baharın gelişini kutladı.

TEKİRDAĞ 6.05.2024 17:36:00 0
Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği öncesinde alanda kurulan Hanımeli Çarşısı’nı ve park alanını dolduran vatandaşları ziyaret ederek çiçek takdim etti. 

 

“DOĞANIN RENGÂRENK UYANIŞI HEPİMİZE UMUT OLSUN”

 

Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin simgesi Hıdırellez’i kutladıklarını belirten Sarıkurt, “Geleneksel Hıdırellez Şenliği’mizde Çorlulu hemşehrilerimle bir arada baharı karşıladık. Ne mutlu bizlere… Doğanın rengârenk uyanışı hepimize umut olsun” dedi.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİYLE DEVAM ETTİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin ve Hakan Öztürk, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim amirleri, belediye personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Kel Orhan ve Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde başladı. Şenlik halk oyunları gösterileriyle devam ederken, alanı dolduran vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. 

 

HIDIRELLEZ ATEŞİ YAKILDI

 

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla birlikte Başkan Sarıkurt ve alanı dolduran vatandaşlar, ateş üzerinden atlayarak sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilediler.

 

Haber / İrem BANÇO