Hıdırellez coşkusunu Çerkezköylüler de yaşadı

Trakya genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de baharın müjdecisi olan Hıdırellez coşkuyla kutlandı.

BİLİM TEKNOLOJİ 6.05.2024 16:26:00 0
Hıdırellez coşkusunu Çerkezköylüler de yaşadı

Baharın müjdecisi olan Hıdırellez, Çerkezköy’de de kutlandı. Vatandaşların Hıdırellez coşkusuna Belediye Başkanı Vahap Akay da ortak oldu. 

 

RUMELİ EKREM SAHNE ALDI 

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından önceki gün Tepe Piknik Alanı’nda düzenlenen şenlikte, çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hıdırellez programında Rumeli Ekrem de sahne alarak, seslendirdiği vatandaşların coşkusuna eşlik etti.

 

DİLEK AĞACINA ÇAPUT BAĞLADILAR 

 

Programa katılarak Çerkezköylülerin Hıdırellez neşesini paylaşan Belediye Başkanı Vahap Akay, vatandaşlarla birlikte bir gelenek olan Hıdırellez ateşinin üstünden atladı.Vatandaşların Hıdırellez Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Hıdırellez, kışın ve zorlukların geride bırakıldığı, güzelliğin, bereketin, bolluğun, yeşilin can aldığı, kan aldığı, güzelleştiği gün demektir. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime ve şarkılarıyla bizlere unutulmaz bir gün yaşatan sanatçımız Rumeli Ekrem’e çok teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun. Hoş geldin Bahar” ifadelerini kullandı. Etkinlikte dilek ağacına çaput bağlayarak dilek tutan Çerkezköylüler, daha sonra Hıdırellez simgesi olan ateşin üstünden atladılar. Çerkezköylüler daha sonra Hıdırellez coşkusunu Rumeli Ekrem’in birbirinden güzel şarkılarına eşlik edip oynayarak kutladılar.

 

Haber / Menşure KARDEŞ