Gülnur Kocaçınar güven tazeledi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün saat 14.00’de dernek binasında yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Gülnur Kocaçınar, güven tazeledi.

TEKİRDAĞ 26.03.2024 16:09:00 0
Gülnur Kocaçınar güven tazeledi

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurul, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar’ın konuşmasıyla devam etti. 

 

“ÖNÜMÜZDE 3 YILIMIZ VAR”

 

Kocaçınar, “Bu mübarek günde bize vakit ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Katılımlarınız bizim için çok önemli. Bizler 4’üncü yılımızı bitirmek üzereyiz. Ben öncelikle dönemin Belediye Başkanı Sayın Ali Ertem’in Çerkezköy’e kazandırdığı bu güzel engelliler binası için Ali Ertem’e teşekkür ederim. Bugün Olağan Genel Kurul Toplantımızı yapıyoruz. Önümüzde 3 yılımız var, akşam birkaç tane telefon aldık. Yönetimde yer almak isteyen, ‘ben dernek başkanı olmak istiyorum’ diyen arkadaşlarımız bu önümüzdeki 3 yıl içerisinde bizimle beraber yol alırsa, kendilerine buranın işleyişi, akışı hakkında bilgiler veririz. Birlikte güzel şeyler yaparız ve bayrağı da gönül rahatlığıyla teslim ederiz, kafamız rahat olur. Şimdiden düşünmeye başlayın, önümüzde 3 yıl var. ‘Bu derneği birlikte sarıp sarmalarız’ diyen arkadaşlarla yolumuza devam etmek isteriz” dedi. 

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ 

 

Daha sonra Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na; Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube BaşkanıSerkan Karagöz, Divan Başkan Yardımcılığı’na; Recep Al ve Katip Üyeliği’ne; İmren Türk seçildi. Ardından Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Biber, Faaliyet Raporu’nu okundu. Raporun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Denetim Kurulu Üyesi Gülbin Tunalı tarafından Denetim Kurulu Raporu da okunarak, oy birliğiyle kabul edildi. 

 

GELİR-GİDER RAPORU OKUNDU

 

Genel Kurul, Gelir-Gider Raporu’nun okunmasıyla devam etti. Raporu okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Biber, “2024 yılı tahmini geliri 100 bin, üye ödemesi 50 bin, bağış ve yardımlar 50 bin TL. Giderler toplamı 100 bin TL. Genel gider toplamı 80 bin TL. Hizmet gider toplamı 20 bin TL. Bu 20 bin TL’nin içerisinde eğitim ve araştırma için 5 bin, sosyal hizmetler için 5 bin, hayır yardımları 2 bin, uluslararası faaliyetler 8 bin TL. Şu ana kadarki mali tablomuzu da sizlere sunmak istiyorum. Aidat ödemeleri 7 bin 305 TL. Bağış ödemeleri 7 bin 850 TL. Gelirler toplamı 15 bin 155 TL. Genel giderler 16 bin 126,31 TL. Kasa bakiyesi 3 bin 164 TL. Banka bakiyesi 20 bin 208 TL” ifadelerini kullandı. Rapor, oybirliğiyle kabul edildi. 

 

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ 

 

Ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Gülnur Kocaçınar güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, Kocaçınar başkanlığındaki yönetimde; Emel Baştürk, Nilgün Yörük, Naciye Biber, Nevzat Yılmaz ve Yusuf Örs, Denetim Kurulu’nda; Gülbin Tunalı, Tuğba Arslan ve Ali Boz, Disiplin Kurulu’nda ise Bilsen Erez, Nesrin Gürel ve Ahmet Akgün yer aldı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkez Üst Kurul Delegeliğine ise Gülnur Kocaçınar, Emel Baştürk, Nilgün Yörük, Naciye Biber, Ahmet Akgün ve Elif Mutlu seçildi. 

 

“TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ”

 

Seçimlerin ardından konuşan Gülnur Kocaçınar, “Bizlere güvendiğiniz için her birinize şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Ben sizlerle dertleşmek istiyorum. Açılış konuşmamda şu an bulunduğumuz binayı ilçemize kazandıran, dönemin belediye başkanı Ali Ertem’e teşekkür etmiştim. Büyük bir teşekkürü de Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a etmek istiyorum. Derneğimizi teslim aldıktan sonra derneğin tadilatında ve mevcut giderlerinde bize her zaman çok destek oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Biz birtakım şeyleri başarabiliyorsak başta sizlerin bize olan güvenleri sayesinde tabi ki ama maalesef arkamızda maddi bir destek olması da şart. Parasız maalesef ki hiçbir şey olmuyor. Vahap başkan sağ olsun derneğin sabit giderlerini belediye olarak üstlendi. Bizler de bu güvene layık olmaya çalıştık. Bu zamana kadar kendimizce doğru işler yaptığımıza inanarak 4 yılı bitirdik. Çoğunuz biliyorsunuz ama altını çizerek bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Burada ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, hiçbir kurumdan ücret almıyoruz. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Herkes evini aşını bırakıp burada engelli haklarıyla ilgili sizlere yardımcı olmak, hayatınızı kolaylaştırmak ve sosyalleşmeniz için çaba sarf ediyor. Zaman zaman ‘siz orada ne yapıyorsunuz ki?’ soruları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizi üzüyor. Bir de üye ayırdığım konusunda çok şikâyet alıyorum. Üye ayırıyoruz evet. Buraya her gün gelen çocuklar var, sabahtan akşama kadar burada beraberiz. O çocuklar ile senede bir kez erzak almaya gelen üyeyi ben aynı kefeye koyamıyorum. Bu konuda kusuruma bakmayın” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse AKIN