Çorlu tren kazasıyla ilgili karar duruşması yarın görülecek

7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili devam eden davanın karar duruşması yarın görülecek. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel de takip edecek.

TEKİRDAĞ 24.04.2024 16:26:00 0
Çorlu tren kazasıyla ilgili karar duruşması yarın görülecek

Çorlu Sarılar Mevkiinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili devam eden davanın karar duruşması yarın görülecek. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel de takip edecek. 

 

8 Temmuz 2018’de Edirne Uzunköprü’den İstanbul Halkalı’ya gitmek için hareket eden yolcu treni, Çorlu Sarılar mevkiinde raydan çıkarak devrilmiş, 7’si çocuk, 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasında 328 yolcu da yaralanmıştı.

 

BUGÜN GÖRÜLECEK

 

29 Şubat’ta görülen 19’uncu duruşmada karar çıkmamış ve duruşma 25 Nisan’a ertelenmişti.  Davanın 20’nci duruşması bugün saat 09.30'da Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görülecek.Yarın görülecek olan davada kararın çıkması bekleniyor. Duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de izleyecek.

 

ÖZGÜR ÖZEL DE KATILACAK

 

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yarın 25 Nisan. 29 Şubat’ta da CHP olarak Çorlu’daydık. Hak arayan annelerin, evlatların, eşlerin yanındaydık. Seçim gündemini geride bıraktık, canı yanan annelerin yanında olmaya gideceğiz. Ben 29 Şubat’ta oradaydım. Birileri seçimden önce o kararı açıklamaya cesaret etmediler. Korkum odur. Davayı bugüne ertelediler. Yarın 25 Nisan, o gün demiştim ki o gün orada yaptığım açıklamada. 25 Nisan’da güçsüz olacağımızı sanmayın, 31 Mart’ta daha da güçlenerek 25 Nisan’da burada olacağım. Bugünkü 100 kişiye bakıp da korkmayın, 25 Nisan’da çok daha büyük bir kalabalıkla burada olacağım dedim. Yarın Çorlu’da sabah 09.00’da Santral Park’ta buluşarak, annelerin arkasında, onların haykırışlarına eşlik etmek için, barışçıl yürüyüş hakkını kullanarak, onlarla birlikte mahkeme salonuna doğru belirlenen güzergahta yürüyeceğim. Çorlu’ya yakın olan herkesten, vakti olan herkesten, sözüme değer veren herkesten ricamdır. Yarın Çorlu annelerini yalnız bırakmayın. Beni seven arkamdan gelsin” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU