Birbirinden güzel ilahileri Çerkezköylüler için seslendirdi

Türk Tasavvuf Müziğinin güçlü isimlerinden Abdurrahman Önül, Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız’ın Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda sahne aldı.

GÜNDEM 24.03.2024 13:30:00 0
Birbirinden güzel ilahileri Çerkezköylüler için seslendirdi

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde cuma günü 20.30-22.30 saatleri arasında düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserine; sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


“YARALARINA MERHEM OLAMIYORUZ” 


Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Acı haberler aldığımız bir günü geride bıraktık. Önce Saray’daki trafik kazası ve ardından Ambardere mevkiinde hızlı tren çalışmaları esnasında meydana gelen göçükte vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yine bugün de Veliköy Mahallemizde bir kaza yaşadık. Tüm yaralı hemşerilerimize yüce rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi. Yıldız, “Bizleri 11 ayın sultanı ile buluşturan rabbime hamdolsun. Bu maneviyatı bizlere bağışlayan rabbime ne kadar hamt etsek azdır çünkü yıllardır içimizde yara olan, yıllardır bir türlü merhem olamadığımız Gazze’deki kardeşlerimiz bu maneviyata hasret. Yüce rabbim bizleri affetsin çünkü Müslüman kardeşleri olarak oradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olamıyoruz” dedi. 

 


“YILLARDIR ZULÜM GÖRÜYORLAR”


Mübarek Ramazan ayında Gazze’deki savaşa ‘dur’ demeyen, müdahale etmeyenleri kınayan Ahmet Yıldız, “Biz dünyada barış istiyoruz. Hele ki Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimiz Siyonist İsrail’in baskısı altında zulüm görüyor. İnşallah en kısa zamanda oradaki kan son bulur ve oradaki kardeşlerimiz de bizler gibi Ramazan maneviyatını yaşar. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi bu duyguyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Yüce rabbime emanet ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

 


SEMA GÖSTERİSİ EŞLİĞİNDE İLAHİLER SESLENDİRDİ


Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yıldız’ın konuşmanın ardından Türk ilahi sanatçısı, yazar ve besteci Abdurrahman Önül, sahneye çıktı. Sema gösterisi eşliğinde ilahiler seslendiren Önül, Çerkezköylülerden yoğun ilgi gördü. Programın sonunda Önül’e günün anısına hediye takdim eden Çerkezköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Yıldız, Abdurrahman Önül’e ve programa katılan vatandaşlara teşekkür etti. 


Haber / İrem BANÇO