“Ben Türkan Saylan” oyunu sahnelenecek

Tıp Doktoru, Akademisyen, Yazar, Eğitimci Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını anlatan “Ben Türkan Saylan” oyunu Edirne AKM’de, tiyatroseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR SANAT 29.01.2024 14:36:00 0
“Ben Türkan Saylan” oyunu sahnelenecek

Türkan Saylan’ın hayatının anlatıldığı “Ben Türkan Saylan” isimli tiyatro oyunu 1 Şubat Perşembe Saat 20.00’de Edirne Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Edirne Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

SAYLAN’I ÜNLÜ TİYATRO SANATÇISI ŞENAY GÜRLER CANLANDIRACAK

 

 Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği “Ben Türkan Saylan” isimli oyunda Prof. Dr. Türkan Saylan’ı ünlü tiyatro sanatçısı Şenay Gürler canlandıracak. Oyunun dış sesinde ise Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel ve Yetkin Dikinciler yer alacak.

 

TİYATRO OYUNUNA DAVET ETTİ 

 

Ücretsiz sahnelenecek olan "Ben Türkan Saylan" tiyatro oyununa tüm Edirnelileri davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Büyük çabalarla kurduğumuz Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı çağdaşlığın simgesi Türkan Saylan'ın yaşamını anlatan, anlamlı bir tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Sanatın ve kültürün birleştirici gücüyle, Türkan Saylan'ın örnek yaşamını sahneye taşıyan bu etkinlikte bir araya gelmek için 7’den 70’e tüm hemşehrilerimi 01 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek oyunumuza davet ediyorum” dedi. 

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ