Belediye Meclisi, 29 gündem maddesini görüştü

Edirne Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısını önceki gün Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında yaptı.

EDİRNE 4.05.2024 10:03:00 0
Belediye Meclisi, 29 gündem maddesini görüştü

Toplantının açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurularak hayattan koparılan 22 yaşındaki Petek Aksak’ı ve geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Edirne’yi Tanıtma, Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Edirne’nin Turizm Elçisi Bahri Dinar’ı andı. 

 

“ELİMİZDEN GELEN NE KADAR ÖNLEM VARSA ALACAĞIZ”

 

Başkan Gencan Akın, kadınlarla ilgili yapılacak olan tüm yasal düzenlemeleri ve İstanbul Sözleşmesini desteklediğini belirterek “Bir kız kardeşimizi daha kaybettik. Bizler hem yasal sürecin takipçisi olacak, kadınlarımızın yanında duracağız hem de Edirne Belediyesi olarak elimizden gelen ne kadar önlem varsa alacağız” dedi.

 

“ÇOK KIYMETLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİK”

 

Edirne’nin tanıtımına sağladığı önemli katkıları dolayısıyla Edirne Turizm Elçisi Beratı ve Payesi verilmiş olan Edirne’yi Tanıtma, Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Kurucu Başkanı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bahri Dinar’ın isminin bu kentte sonsuza kadar yaşatılacağını belirten Başkan Gencan Akın, “19 Nisan’da çok kıymetli bir büyüğümüzü kaybettik. Sevgili Bahri ağabeyimizi kaybettik. Bahri ağabeyimiz, hepimiz için çok kıymetli. Şehrimiz için yaptıkları çok kıymetli. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler, Bahri ağabeyimizin ismini Edirne’de yaşatmak için bugün de karar alacağız, sonrasında da farklı projeleri hayata geçireceğiz. Ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum” diye konuştu. 

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatı katında çıkan yangın sebebiyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, tıp fakültesi personeline ve tıp fakültesi hastanesinde tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini de ileten Gencan Akın, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerine ise zamanında yapılan doğru müdahaleleri için teşekkürlerini sundu.

 

8 BİN 100 TL’YE ÇIKARILDI

 

Başkan Gencan Akın’ın konuşmasının ardından Marmara Belediyeler Birliği için 1 asıl ve 1 yedek üye seçimi yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği Üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Gökçe Onur Öktem ve Sergen Kuru seçildi.Artan maliyetler ve 65 ve üzeri vatandaşlara sağlanan ücretsiz binişler sebebiyle Edirne Belediyesi tarafından verilen ETUS Gelir Desteği 2 bin 700 TL’den 8 bin 100 TL’ye çıkarılırken, yükseltilen gelir desteğinin, araçların taşıdığı ücretsiz binişlere göre ödeneceği belirtildi. 

 

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Edirne Belediyesi Personel Anonim Şirketi’ni görev süresi dolan yönetim kurulu üyeleri yerine Semih Çınar ve Nedim Mercan görevlendirilirken, Ergene Enerji Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak ise Refik Şahin seçildi.Bulgaristan’ın Burgas şehrinde gerçekleştirilen 11th SwimmingTalent Cup müsabakalarında 200 metre Kelebek branşında 1. Olarak altın Madalya kazanan Beyza Işık’a altın hediye edilecek.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ