Bakan Bolat, Çorlu’da iş dünyası ile buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Çorlu İş Dünyası ile Buluşma toplantısına katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi.

GÜNDEM 24.03.2024 13:09:00 0
Bakan Bolat, Çorlu’da iş dünyası ile buluştu

 

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin 2002’de milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, geçen yıl ise 1 trilyon 118 milyar doları aştığını belirtti. 


4,5 KAT ARTTI


Milli gelirin 2002’den geçen yıla yaklaşık 4,5 kat arttığını dile getiren Bolat, “Bu kendiliğinden olmadı ki. Siyasi istikrarla oldu. Güçlü siyasi istikrar, güçlü ekonomi yönetimiyle oldu. Halkımız bunu görüyor. Gördüğü için de 17 tane seçim zaferi hediye etti. Allah'a şükür. Çalışan, üreten, halka hizmet eden ve halkımız daima baş tacı ediyor. Türkiye’nin ihracatı 256 milyar dolar. Bunun yüzde 94’ünü de sanayi ürünleri oluşturuyor. Ürünlerimiz Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada gibi ülkelere satılıyor. Türkiye, üretmeye, yatırım yapmaya, ihracat yapmaya, döviz kazanmaya devam ediyor” diye konuştu. 

 


“ONLARI AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ”


Türkiye’nin önemli krizleri başarıyla atlattığını ifade eden Bakan Bolat, 6 Şubat depremine de değinerek, “Deprem felaketi yaşadık. Geçen ek bütçemizin 6’da 1’ini deprem bölgesine harcadık. Bu devam edecek. Bu sene 1 trilyon 100 milyar lira ayrıldı ama daha çok gerekirse ilave yapılacak. Orada 13 milyon vatandaşımız yaşıyor. Onları açıkta bırakamayız” dedi. 


“TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 45’İ BU GÜMRÜKLERDEN GEÇİYOR”


Trakya’nın, Türkiye’nin Avrupa'ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu dile getiren Bolat, “4 tane gümrüğümüz Edirne’de, bir tanesi Kırklareli’nde. Bu gümrüklerde Türkiye’nin ihracatının yüzde 45'i geçiyor. Türkiye’nin ihracatının yüzde 45'i Çorlu’dan geçiyor, Tekirdağ’dan geçiyor, Edirne’den geçiyor, Kırklareli’nden geçiyor. Bu şehirlerimize büyük değer kazandırıyor” diye konuştu.

 


Haber / Şaban KARDEŞ