Bahri Dinar son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Edirne´yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı ve Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar (63), son yolculuğuna uğurlandı.

EDİRNE 20.04.2024 14:13:00 0
Bahri Dinar son yolculuğuna uğurlandı

Edirne'nin gastronomi turizmi için pek çok çalışma ve proje yürüten Bahri Dinar, Cuma günü sabah saatlerinde uykusunda geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 

 

EDİRNE’NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILARI VARDI 

 

Kısa aralıklarla ablası ve iki ağabeyini kaybeden Dinar, kurucusu olduğu Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği’nin başkanlığını yürütüyordu. Edirne Belediye Meclisi, katıldığı televizyon programları, fuar ve etkinliklerde kentin tanıtımına verdiği katkılardan dolayı Dinar'a ‘Edirne Turizm Elçisi’ payesi vermişti.

 

TABUTUNA CİĞERCİ ÖNLÜĞÜ KONULDU

 

Bahri Dinar için Eski Cami'de cenaze töreni düzenlendi, ailesi taziyeleri kabul etti. Dinar'ın tabutunun üzerine "Turizm Elçisi Bahri Bey, Edirne’ye gel ciğerimi ye" yazılı ciğerci önlüğü konuldu. Cuma günü ikindi namazına müteakip Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Dinar'ın cenazesi, Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.CenazeyeEdirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Belediye eski Başkanı Recep Gürkan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bahri Dinar’ın ailesi, yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Abdullah GÜMÜŞ