Okuyan bir Kapaklı için kitap bağışladılar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesi kapsamında Kapaklı Anadolu Lisesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z Kütüphanesine kitap bağışı yapÄ

GÜNDEM 4.12.2021 16:53:00 0
Okuyan bir Kapaklı için kitap bağışladılar

Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve okul yönetimi katıldı.

 

14 KÜTÜPHANEDE SONA GELİNDİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “38 okul kütüphanesinde 100 bin kitap hedefimiz var. İlçemizde 8 kütüphane tamamlandı. 14 kütüphanede de sona gelindi. İlçemizde 38 resmi okul var. 38 kütüphanenin kitap ihtiyacının karşılanması için böyle bir kampanya başlatıldı. 38 kütüphaneye yaklaşık 100 bin kitap kazandırmak istiyoruz. 24 okulumuzun kütüphanesinde kitaplar var fakat biz mevcut kapasiteleri de arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

“BEKLENTİ FAZLA”

 

Kampanyaya her türlü desteği vereceklerini kaydeden Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır da, “Kısa sürede 50 bin kitabı tedarik ederek kütüphanelerimize kavuşturmalıyız. Öğrencilerimizden de bu kitapları okuyarak bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Burası nitelikli bir okul, o yüzden beklenti de çok fazla. Burada normalden biraz daha fazla kitap okumalısınız. Bizler idareci olarak her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile birçok proje yaptıklarını ve başlatılan bu kampanyaya da destek olacaklarını söyledi. Çetin, “2019 yılında düzenlenen kitap fuarına ciddi bir katılım olmuştu. Bu yıl bir fuar daha yapacağız. Bu fuarlar aracılığı ile hedefimiz olan rakama çok çabuk ulaşırız. İnşallah kütüphanelerimiz kitapsız kalmaz. Belediyemizin de kütüphanesinde 10 bini aşkın kitap var, bizler ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile gençlerimizi kütüphanelerimize davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ