Her şey sevgiyle başlar

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel çocuklar belediyede bir günlük staj yaptı. Özel çocukları ağırlamaktan mutlu olduÄ

GÜNDEM 4.12.2021 16:23:00 0
Her şey sevgiyle başlar

Lüleburgaz Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir farkındalık etkinliğine imza attı. Çocuk Hakları Birimi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte özel çocuklar belediyede staj yaptı. Özel Kalem, Sosyal Destek, Zabıta, Temizlik ve Çevre, Kültür İşleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Danışma’da staj yapan çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşadı. Bazı özel çocuklar danışmada belediyeye gelen vatandaşları karşılarken, bazıları da zabıta telsizinden bütün memurlara anons yaptı.

 

 

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK

 

Farkındalık etkinliğiyle ilgili konuşan Başkan Gerenli, özel çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Aslında onlar konuklarımız değil, Lüleburgaz’ın ev sahipleri. Onlar bu kentte hep beraber yaşadığımız çok değerli çocuklarımız, gençlerimiz. Bu farkındalık bir günde olacak iş değil. Hayatın her alanında her aşamada bir arada yaşayacağız. Bugüne özel onlarla beraber çalışalım, onlar da Lüleburgaz Belediyesi’nde staj yapsın istedik” dedi. Başkan Gerenli konuşmasını şöyle tamamladı; “Bizi tanısınlar, biz onları tanıyalım. Hem Lüleburgaz hem de ülkemiz için daha iyi neler yapabiliriz, engelleri nasıl ortadan kaldırırız, bunu planlayalım. Aslında hiçbir şey engel değil, en büyük engel sevgisizlik, ama Lüleburgaz’da her şey sevgiyle başlar” dedi.

 

Haber / Buse SERİN