En üst düzeyde değerlendirilecek

"Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu'nu güçlendireceğiz" diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kurulun işlevsel hale gelmesi ile birlikte engellilik alanındaki sorunlar en Ã?

GÜNDEM 4.12.2021 16:20:00 0
En üst düzeyde değerlendirilecek

Engelli hakları konusunda ulusal düzeyde güçlü koordinasyon sağlamak için tüm bakanlıkları, ilgili kamu kurumlarını, engelli örgütlerinin üst düzey temsilcilerini bir araya getirme amacını taşıyan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendireceklerini belirten Bakan Yanık, 3 Aralık 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni genelge ile kurulun, Cumhurbaşkanlığı Sistemi içinde daha etkili işleve bürüneceğini kaydetti.

 

“ASLİ BİR İŞLEV KAZANDIRDIK”

 

Kurulun, 'Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'ye uygun olarak STK’ların temsil edildiği mekanizma haline gelmesini amaçladıklarını kaydeden Bakan Yanık, "Kurula, engellilerin sorunlarının değerlendirileceği ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin ele alınacağı, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanacağı asli bir işlev kazandırdık" şeklinde konuştu.

 

'SORUNLAR EN ÜST DÜZEYDE DEĞERLENDİRİLECEK'

 

Yeni genelge ile kurulun, engelli haklarının korunması ve geliştirilmesine ilişkin konularda mevzuat çalışmaları yapmasını, hak ihlalleri durumlarında alınabilecek önlemlere ilişkin tavsiyelerde bulunmasını hedeflediklerini de belirten Bakan Derya Yanık, “Kurulun engelli haklarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için strateji belgesi ve eylem planları hazırlama, hazırlananlara görüş bildirme görevleri var. Kurulda tüm bakanlıkların ve ülke çapında engellilik alanında en yüksek temsil gücündeki iki konfederasyonun üst düzey temsilcileri yer alacak. Kurulun işlevsel hale gelmesi ile birlikte engellilik alanındaki sorunlar en üst düzeyde değerlendirilip bu sorunlara çözüm üretilecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO