Fırtına, binaların çatılarına zarar verdi

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan fırtına, Tekirdağ'da da hayatı olumsuz etkiledi. Çerkezköy ve Kapaklı'da önceki gün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle bazı binalar

GÜNDEM 30.11.2021 17:34:00 0
Fırtına, binaların çatılarına zarar verdi

Çerkezköy ve Kapaklı’da önceki gün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları zarar gördü. Gece şiddetini artıran fırtına nedeniyle çatılardan uçan parçalar çevreye yayıldı. Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren, fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle zarar gören binalarda ve işyerlerinde hasar tespit ve onarım çalışması başlattı.

 

ZARAR TESPİTLERİ YAPILDI

 

Kapaklı’da 20’ye yakın binanın çatısı zarar görürken, Çerkezköy’de de 4 binanın çatısında zarar tespit edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaptığımız ilk incelemelerde Çerkezköy merkez ile Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde 4 tane evimizin çatısının zarar gördüğünü tespit ettik. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 7/24 hazır kıta bekliyor” dedi.

 

 

EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

 

Çorlu’da da etkili olan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı'nda eğitim uçuşları iptal edildi. İlçede sabah erken saatlerde dolu da yağarken, fırtınada birçok pazarcı esnafının tezgahı devrildi. Tekirdağ’da ise şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamazken, çok sayıda yük gemisi de kıyı bölgelere yanaştırıldı.

 

 

ÇATILAR UÇTU

 

Şarköy'de ise ilçe girişinde bulunan dev tabela, yerinden söküldü. İlçede çok sayıda ağaç devrilirken, bazı binaların da çatıları uçtu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU