'Şiddet, kadınların kaderi olamaz'

Keşan Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü dolayısıyla bir yürüyüş etkinliği düzenledi. Hastane Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar gerçekleştirilen yür?

GÜNDEM 26.11.2021 14:15:00 0


 

Keşan Kent Müzesi önünden başlayan yürüyüşe; Keşan belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve eşi Mukaddes Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan ile Keşanlı kadınlar katıldı.

 

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

 

Cumhuriyet Meydanı’nda katledilen kadınlar adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak için yürüyüşümüz ve şiddet gören kadınlarımız için sessiz duruşumuzu sergiledik.  Dini, dili, ırkı ve milliyeti ne olursa olsun; kadına karşı şiddet, çağdışılığın, insanlık dışılığın ta kendisidir.  Bizim medeniyetimiz, geleneğimiz, inancımız odur ki insanlar yaratılmışların en hayırlısı ve en mükemmelidir.  Bu ölçekten baktığımızda değil kadına, çocuğa, erkeğe yaratılmışlara saygısızlık yapmak bizim inancımızla geleneklerimizle asla bağdaşmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ‘hayatta gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyor. Kadına şiddet meselesi, bir bilinç meselesidir, sorumluluk meselesidir, şuur meselesidir. Şiddetin olduğu yerde medeniyetten, çağdaşlıktan ve ötesinde insanlıktan bahsedemeyiz. Kadına yönelik şiddet, erkek işi olmadığı gibi insan işi de değildir. Bugün bizim sloganımız ‘kadın her yerde şiddet hiçbir yerde’dir. Kadına şiddeti bir suç olarak görüyoruz. Şiddete ‘sıfır tolerans’ diyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız” şeklinde konuştu.Helvacıoğlu’nun konuşmasından sonra Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Gönül Çeşmesi aracından katılımcılara çorba ve ekmek ikram edildi.

 

Haber / Erdal AYDIN